Świadkowie Jehowy w Wielkiej Brytanii i Irlandii otrzymali list datowany na 9 lipca 2019, który został odczytany wszystkim zborom.
Szczegóły poniżej:
Chrześcijański Zbór Świadków Jehowy
9 lipca 2019
DO WSZYSTKICH ZBORÓW W WIELKIEJ BRYTANII, IRLANDII I FALKLANDÓW
dot: Nowej funkcji na JW.ORG
Drodzy Bracia:
Z powodu szybkiego wzrostu, który ma miejsce w ziemskiej części organizacji Jehowy,
pojawiła się pilna potrzeba ochotników, którzy zaoferują swoją pomoc na
większą skalę. - Ps 110:3; Iz 6:8
Cieszymy się, że możemy ogłosić pojawienie się nowej funkcji na jw.org
nazwanej "Mój Profil". To jest pierwsza z serii funkcji online, która pozwoli Ci
w staraniu się o służbę w rozszerzonym zakresie.
Przykładni ochrzczeni głosiciele, którzy są zainteresowani poszerzeniem
swojego zakresu służby teokratycznej, zachęcamy do wypełnienia swojego "Profilu"
Chodzi o służbę pionierską, służbę w Betel, projekty związane z teokratycznymi budowami,
usługiwanie w miejscach z większymi potrzebami i tym podobne. Dotyczyć to może również
tych, którzy płynnie posługują się jakimś szczególnym językiem albo posiadają szczególne
umiejętności. Jeśli jakiekolwiek z powyższych dotyczy Ciebie, zwróć się do sekretarza
zboru w celu uzyskania wskazówek, jak uzyskać dostęp do „Mój profil” na stronie jw.org.
Dotyczy to również głosicieli, którzy wcześniej wypełnili wniosek Kwestionariusz Umiejętności (A2).
W najbliższej przyszłości, pojawią się dodatkowe funkcje na jw.org, które pozwolą
Ci wypełnić wniosek online takie jak stała służba pionierska, Służba w Betel, teokratyczne
budowy i Szkoła dla Ewangelizatorów Królestwa.
W tym momencie, funkcja "Mój Profil" jest dostępna tylko dla na terytorium naszego
biura oddziału. Pierwsze wydanie tych funkcji dostępne jest wyłącznie w języku angielskim.
Przyjmijcie wyrazy naszej chrześcijańskiej miłości.
Wasi bracia,
Chrześcijański Zbór Świadków Jehowy
www.docdroid.net/zrL1oJX/2019-07-09-new-feature-on-jworg-1.pdf - link do listu w j. angielskim
www.docdroid.net/Zob65HJ/instructions-for-congregation-secretaries-1.pdf - wskazówki dla sekretarza
www.docdroid.net/J3CF2ME/instructions-to-access-my-profile-on-jworg-1.pdf[/url] - instrukcje jak uzyskać dostęp