Oni nie bronią wyznania świadków Jehowy tylko uznali, ze aresztowanie świadka za jego poglądy jest sprzeczne z prawami człowieka. Podobnie byłoby gdyby za poglądy aresztowano katolika czy islamistę. Jak mówię, każdy świadek to człowiek i tez należą mu się prawa tak samo jak i innemu człowiekowi.
A ja mówię, że każdy były, ex świadek, to też człowiek.
Też byłemu, ex swiadkowi należą się prawa, jak każdemu czynnemu swiadkowi.
Były świadek, jako "też człowiek" ma prawo zmienić poglądy i być szanowanym, a nie pogardzanym, bo odkrył, że Korporacja Strażnica o znamionach sekty działa na świecie dla zysków finansowych, władzy, i przy tej okazji udaje organizacje Boża.
I tak każdy były, ex świadek ma prawo do spokojnego, godnego życia i to ze swoją rodziną, a nie tak jak to swiadki czynią, że niszczą, rozbijaja rodziny i wiele innych tragedii ludzkich, jak samobójstwa, śmierć niewinnych, którzy odmówili transfuzji krwi, oraz ofiar pedofilów będących świadkami J.
Byli, ex świadkowie są tak samo pełnoprawnymi obywatelami kraju, więc niech swiadki ich szanują, mimo iż zmienili poglady lub przestali wierzyć w dyrdymaly jakiegoś ciała, kanału łączności z samym Bogiem.
Żadnej łączności z Bogiem nie mają, zwyczajnie siedzą, i przewaga głosów 3/4 zaklepuja doktryny i co tam jeszcze sobie wymyśla.
Dość pomiatania byłymi, ex świadkami przez świadków.
Dość, STOP!! Zatrzymajcie świadkowie J, to haniebne niszczenie rozbijanie rodzin!
Ta wasza praktyka kładzie się haniebnym cieniem na Was samych i organizacji, która ciągle wybielacie.
Wiedza, świadomość społeczeństwa postępuje w dość szybkim tempie, więc ostrożnie, gdyż byli świadkowie szanują prawo, swoje prawa, swoje rodziny i siebie.
I na zakończenie.
Swiadki zabronii mi przyjść na pogrzeb członka rodziny, bo był tylko do świadków.
To już prosi się o tak zwana "pomste do nieba".
Gdzie tu Klepsydra są moje prawa, byłego swiadka!? Swiadki ponad prawem?
Klepsydra strasznie cukrujesz i osladzasz, te gorzka Korporacje Strażnica z USA, że to mój jedyny komentarz na Twoje aż o mdłości mnie przyprawiajace tu komentarze, gdzie w innych wątkach kluczysz i mataczysz w swoich odpowiedziach, jak to swiadki.
Pozdrawiam Ciebie, pozdrawiam Wszystkich.
Dobrego dnia.
PS.
Klepsydra odpowiedziałeś do Josh82
"Oni nie bronią wyznania świadków Jehowy tylko uznali, że aresztowanie swiadka za jego poglądy
jest sprzeczne z prawami człowieka".
Więc karanie OSTRACYZMEM byłych świadków, przez aktywnych swiadkow za zmianę poglądów jest sprzeczne z prawami człowieka!
Ostracyzm stosowany wobec byłych świadków to tak, jak uwięzienie ich za poglądy, za zmianę poglądów.
Co za fałsz i obłuda Klepsydra!