Pan Jezus nigdy nie ustanawiał żadnego niewolnika w swoim kościele , tym który ma wprowadzać w zrozumienie i opiekować się kościołem jest Duch Święty . Jest to Duch samego Pana Jezusa Chrystusa , jak powiedział Pan Jezus do uczniów on ( Duch Święty ) mnie uwielbi . W Liście do Efezjan 4:11 czytamy że ,, On ustanowił jednych apostołami , drugich prorokami ,innych ewangelistami , a jeszcze innych pasterzami i nauczycielami ; " nie ma mowy o ustanowieniu jakiegoś niewolnika . Jeśli ktoś lub coś odwraca uwagę człowieka od osoby Pana Jezusa jest to duch antychrysta , a ci panowie z Ameryki właśnie nimi są , niedośč że ogłosili się Pomazańcami czyli Chrystusami to jeszcze nazwali się ciałem kierowniczym na przekór temu co głosili apostołowie że każda osoba nawrócona która uwierzy w Jezusa Chrystusa otrzymuje dar Ducha Świętego . Świadkowie skaczą po wersetach biblijnych nie uwzględniając kontekstu wypowiedzi czy też czasu i miejsca , wiadomo że czas kościoła zaczyna się od chwili zesłania Ducha Świętego , więc ci panowie z Ameryki są tzw. samozwańczym niewolnikiem , a cała ich ,, nauka " opiera się na przypowieści .