Jesteśmy różni, co cżłowiek to historia.
Spotkałas się Uncjo z tym, że ktoś chciał się ochrzcić aby być podziwianym..... pewnie tak było, choć ja nie spotkałam takich osób, nie twierdzę, że to nie prawda. Prawda.
Spotkałaś się z zachętami, to tez prawda
Dziś obejrzałam reportaz o 14 letniej dziewczynie która rzuciła się od pociąg, wczesniej wysłała sms do koleżanki "on mnie zgwałcił"....
na prokuraturę zgłosilo się 5 innych dziewczynek w tym wieku i potwierdziło, że zostały przez tego pana 38 lat zgwałcone..... jednak prokurator nic z tym nie zrobił, bo dziewczynki wczesniej z nim "flirtowały" na fb, bo im wysylał miłe zapytania, bo doładowywał telefony...... bo to może galerianki były.......
No i rodzi się pytanie zgwałcił? Czy nie
Pewnie jak w każdej sprawie społeczeństwo podzieli się po połowie, jedna połowa powie JAK KOBIETA MÓWI NIE to znaczy nie, nawet jak jest goła i się wypina...... druga połowa powie, że skoro flirtowała przez chat..... i przyjmowała dary i się umówiła i poszła to znaczy zachęcała i chciała.......
Dlaczego tak jest?
? NIE WIEM, po prostu kazdy z nas ma inne przezycia i ocenia daną sytuację przez swój pryzmat.
Twój jakże cenny Uncjo jest taki, że świadkowie zachęcają dzieci do przyjęcia chrztu
Lub też, że te dzieci któe chca przyjąć chrzest robią to dla poklasku.
Mój jest taki, że jeśli wzorują się na Jezusie, to powinni sie chrzcić mając 30 lat!!!!! Koniec Kropka