Tez jestem ciekaw. Niedawno na zebraniu był film pokazujący ponad 20 sal oddanych w Polsce do użytku i kolejne które są w trakcie budowy.
zaznaczenie dodałem
W ten sposób ukazywane informacje mają jeden cel, jeden cel.Wywołać w oglądających poczucie potrzeby dokładania się, ciągłego dokładania się do budowy sal "królestwa" - "Masonic Hall".
Cichcem je zbywają pod różnym pretekstem, ot chociażby brak parkingu. Jak to miało miejsce w Skarbimierzu
Ja tu tylko sprzątam
Polubień: 5429
Nie sztuka się godzić, sztuką jest się wcale nie pokłócić.
Zobacz profil Email Prywatna wiadomość (Offline)
Odp: Odp:
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Luty, 2017, 10:12 »
Cytat: Moyses w 14 Luty, 2017, 10:04
Mowa jest o tej sali co podobno została przerobiona z hangaru dla samolotów? Nigdy jej nie widziałem.
Zgadza się (szczegółów konstrukcyjnych nie znam, chociaż wiem że bardzo dużo pieniędzy wpakowali w dach):
Tak to wyglądało przed remontem:
A tu moja fotka, już z czasów jw.org:
Cytat: Moyses w 14 Luty, 2017, 10:04
Jak została wystawiona na sprzedaż, to czy są tam jeszcze zgromadzenia?
Jeszcze do niedawna były. Wiem, że miasto chciało ją kupić, ale Nadarzyn nie chciał zejść z ceny (w grę wchodziło bodajże ok. 3 miliony złotych).
PS. Więcej informacji dot. tych hangarów jest na Wikipedii, jest tam też wzmianka o tej sali zgromadzeń.
Kłamią jak tylko mogą, pisałem już o tym.
Chodziło dwóch starszych do mego dobrego znajomego, chwalili się jak to w Żorach się rozrastają, doszło do tego że muszą nową "Salę Królestwa" budować.
Zenek się mnie zapytał, jak to jest z tym rozrastaniem się Świadków w Żorach?
To mu odpowiedziałem, było pięć zborów jest trzy, wnioski wyciągnij sobie sam.
Oczywiście przy kolejnej wizycie, poruszył tą kwestię ze starszakami, ci mu powiedzieli, że "dużo braci", wyjeżdża, więc pokazałem Zenkowi jak się to ma w krajach do których "rzekomo"
wyjeżdżają, też spadki.
Wniosek?