Widze Mroki ,możesz też obejrzeć film "Wezwanie Do Przebudzenia" Film dokumentalny, troche długi,ale dużo mowi na ten temat.(josh 82 ,poproszę Cię,wstaw go ja mozesz,mi coś nie wychodzi ☺).Dziękuję
Witaj Storczyku.
Tak, uczynię to, film obejrzę, jeszcze dziś, kiedyś dawno temu, może ze trzydzieści lat temu oglądałem dokument o Masonach, były to migawki, Ojca ten temat mocno kręcił, miał obszerną wiedzę, u nas we wsi, Mason miał majątek, tak się kiedyś mówiło na folwark, gospodarstwo z obszerną służbą i parobkami.
Wracając do filmu, oglądałem go szczątkowo, ale jedno co mnie wtedy ujęło, to fakt że na pokazanej pieczęci Masonów, widniał tetragram, był to czas, gdy w pełni ufałem orgo-owi, pomyślałem sobie, to jakaś bzdura, tetragram i masoni, jakaś szatańska zagrywka, pewnie.
Dziś patrzę na to zupełnie inaczej.
W sąsiedniej miejscowości Jankowice, był kolejny Mason Kerber, dziwne niewyjaśnione sytuacje miały miejsce, nawet po czasie ich dominacji i przejęciu majątków przez lud.
Loża Masońska w Grudziądzu, została założona w 1797 roku.
Piszesz o dużym oddziaływaniu w świecie kultury, nie wiem czy się doczytałaś, natknęłaś na informacje, związane z mistrzem tak uwielbianych bajek dla dzieci, mam na uwadze Wolta Disneya, który w swych bajkach, przemycał i przemyca w dalszym ciągu, treści erotyczne.
Dziwić się że mamy w społeczeństwie coraz więcej dewiantów.Not a valid youtube URL
Dla osób z otwarty umysłem, informacji jest cała masa.
Pozdrawiam
o to chodzi?
Dziękuję Trinity za film