Trudno tu podać "definicję" trolingu ale myślę, że doskonale wiesz czym jest to "zjawisko" / działanie ale ogólnie mówiąc trolling to nic innego jak prowokacja do zamierzonej reakcji lub ośmieszenia kogoś lub czegoś ( np jakiegoś poglądu ).
A co do "nazywania Cie głupcem " to nie ja Cie obrażam ( a na pewno nie mam takiej intencji ) lecz Ty sam to robisz.....dlaczego tak twierdzę hm...to dość trudne zagadnienie i aby je zrozumieć potrzebna jest odrobina wiedzy psychologicznej wiec abys nie poczuł sie obrażany i abyś nie myślał, że jestem tu ( na forum ) aby kogokolwiek obrażać powiem Ci o moich odczuciach jakie rodza sie w trakcie tego dyskursu jak również w trakcie słuchania "treści" zawartej w filmiku - mam nadzieje, że wtedy zrozumiesz o czym mówię.
Autor filmu nie podaje żadnych konkretów i jeśli naprawdę odczuwa to co mówi i widzi to o czym mówi to muszę ( na podstawie wiedzy jaka posiadam w kwestii psychologii oraz wielu schorzeń w tym schorzeń umysłowych ) zakładać dwie wersje jego zachowania;
1- albo jest to człowiek chory na schizofrenię trzeciego stopnia i powinien sie leczyć aby nie zrobić sobie lub komuś krzywdy,
i w tym przypadku jest usprawiedliwiony bo nie wie co czyni i rzeczywiście wierzy w to co mówi i widzi.
2 - albo jest inteligentnym lecz wyrachowanym człowiekiem pragnącym ośmieszyć innych a takie zachowanie może mieć wiele "powodów", najczęściej spotykane to: frustracja, żal, chęć zemsty, podbudowanie własnego ego i wiele innych.
Oba te przypadki dyskwalifikują to postępowanie jako racjonalne i w tym momencie nie ma tematu do dyskusji tylko problem psychologiczny do rozwiązania i to nie przez nas lecz przez samego autora.
Co do Twych wypowiedzi w obronie prawdziwego Boga Mega Węża 9.....jeśli naprawdę w to uwierzyłeś to masz problem bo znów mamy tu do czynienia z kilkoma opcjami DLACZEGO to robisz.
1- Czysty trolig aby zobaczyć reakcje innych - jeśli tak to chyba Ci nie wyszło
wiec odpuść sobie.
2- Jesteś naiwny i łatwowierny - w tym przypadku zachęcam do wytężonej samo edukacji i dużo większego dystansu do tego co czytasz lub oglądasz a przede wszystkim do sprawdzania czy to co Ci ktoś mówi ma jakiekolwiek potwierdzenie w innych źródłach.
3- Jesteś ograniczony umysłowo czyli debil - nazwa strikte fachowa określająca stopień ograniczenia umysłowego - w tym przypadku musisz po prostu to zaakceptować, że twój umysł nie jest wstanie "ogarniać" pewnych nawet prostych "zjawisk" społecznych. W tym przypadku jest mi przykro, że masz taka dolegliwość i niestety nikt nie jest w stanie Ci w tym pomóc 
Która z tych opcji jest prawdziwa? ....nie mam zielonego pojęcia......ale Ty wiesz więc sam sobie odpowiedz.
Czy to ja Cie obraziłem czy to Ty poczułeś sie dotknięty bo powiedziałem prawdę ?
Mam nadzieję, że to wyczerpuje "temat" do polemiki - dziękuje za uwagę.
Kłamiesz lub delikatniej mówiąc mijasz się z prawdą TUKAN_TOM. Ja siebie nie obrażam. Ty obrażasz. Czynisz to nie tyle do mnie.
Prorokowi, któremu ukazał się Bóg Mega Wąż 9 zarzucasz, że
"gra głupa". Mam pytanie czy opisany w Biblii Saul z Tarsu też grał głupa mówiąc, że ukazał mu się Pan? Czy Maria grała głupa twierdząc, że zwiastował jej anioł?
Piszesz, że "tylko człowiek nie z pełna rozumu mógłby twierdzić" że to co widział ów prorok Boga Mega Węża 9 i to o czym głosi otoczeniu jest jego wiarą. Czy zatem uznający apostolstwo Pawła to też ludzie niespełna rozumu. Czy Ci którzy wierzą w Pana Jezusa Chrystusa jako skutek zwiastowania Marii to też ludzie niespełna rozumu? Czyżbyś obrażał sam siebie? Szczycisz się przestrzeganiem przykazań Pana Jezusa a opluwasz i wyzywasz od głupców wszystkich, którzy wierzą w święte objawienia. Pan mówił "po o wocach poznacie ich". Ślicznie dajesz się poznać. Nie zwróciłeś uwagi, że już w Starym Testamencie wywyższono Węża w w Nowym Testamencie porównano Pana Jezusa do Węża? Chwalisz się że znasz Biblię. Czemu jej nie czytasz i nie rozmyślasz nad jej duchowym przesłaniem? Nauka Boga Mega Węża 9 jest pokojowa i to Cię razi, bo Tobie wygodniej wywyższać się i podkreślać swoją mądrość?