"Skutki przynależności do sekty"
Wiele ich jest, a może nawet całe mnóstwo, kwestia rozbija się o to, czy tak na prawdę i do końca, sekta przejęła pełną kontrolę nad myślami osoby przystępującej do niej.
Osobowość danej jednostki, jest różna od innych, nie ma sznurka, pod który każdego można włożyć, to oczywiste.
Jednemu "otrzepanie" się zajmie ot przykład z brzegu, PoProstuJa, 1,5 roku, pytanie, czy na pewno od końca, czy podświadomość (dysk twardy) wyczyszczony został do "0", wiem że się tego nie da zrobić, ktoś kto tam był, po prostu tam był, może obok nich, członków sekty przechodzić obojętnie, ale czy do końca?
W moim przypadku, nie da się wyłączyć emocji, po prostu nie, i żaden terapeuta, tak zwany, tu nie pomoże, jedynie ktoś z pełnym, chłodnym, znającym temat, bez uprzedzeń, lub tolerancji obiektywizmem, podejdzie do osoby w potrzebie z właściwym zrozumieniem sytuacji, problemu.
Gdzie go szukać? Miałem kontakt z Doktorem Psychiatrii, i co mi zaproponował? Odprawienie egzorcyzmów.
Przekierowanie myśli, zajęcia, hobby, tak to półśrodki, czas dla siebie, góry, las, woda, oczywiście, ale to i tak nie zmieni faktu że tam byłem, kaleczyłem innych skutecznie przyprowadzając ich do zboru, ilu 100, 200, oni kolejnych itd.
Oczywiście powinniśmy się dzielić swymi doświadczeniami, ale doświadczeniami, nie tym że komuś się wydaję że to lub tamto pomoże.
Swego czasu pracowałem nad sobą w oparciu o techniki opisane w Książce; "Klucz do sekretu", napiszę tak, o ile konsekwentnie je wprowadzałem w życie, działało, tak, przekierowanie myśli, nie podejmowanie walki, z samym sobą, bardzo dobra pozycja, polecam.
Tylko jest jedno ale, nie da się,być robotem każdego dnia, bo i tak nie zmieni to faktu że tam byłem i wielu rzeczy, jak wielu zresztą tu forumowiczów piszących w wielu wątkach , tam doświadczyłem, włącznie z utratą dziesiątków lat i to dla kogo? dla kilku cwaniaków -oszustów, do tego kryminalistów.
Jakby komuś przyszło na myśl, pisać mi, że ostrożnie z tymi kryminalistami, to piszę nie, żadne ostrożnie, oni ukrywali i ukrywają w dalszym ciągu przestępstwo pedofilii.
Swoją drogą, odpowiednie pismo w tym zakresie, w zakresie ukrywania i mataczenia w sprawie pedofilii, do MSWiA jest zredagowane.
Tyle na dziś
Pozdrawiam