Obalaj każde błędne rozumowanie sprzeczne z wiedzą o Bogu
Kto może obalać błędne rozumowanie Niewolnika?
Nie wolno być z siebie dumnym! Nawet kiedy Jehowa błogosławi...?
Ciekawe jak np. z dumą z dzieci. "Jestem z ciebie taka dumna".
Ef 4:17,18
17 Dlatego wam mówię, apeluję do was w imię Pana, żebyście już nie postępowali jak ludzie ze świata+, którzy żyją zgodnie ze swoim pustym sposobem myślenia+. 18 Z powodu trwania w niewiedzy i z powodu niewrażliwości swoich serc, pod względem umysłowym są pogrążeni w ciemności i dalecy od życia właściwego Bogu. PNŚ 2018
Gdzie należy szukać pytań, które "podważają nasze wierzenia", jeśli nie można sie zadawać z odstępcami, ani czytać odstępczej literatury itd.? No chyba, że to zdanie kierowane jest do osób, które zaczynają mieć wątpliwości (wybudzają się).
SAM, czy to znaczy; Spróbuj na własną rękę, samodzielnie poszukać informacji w różnych źródłach? Instrukcja poniżej.
Regularne studium... Zapewne chodzi o książki znanych teologów różnych denominacji i samodzielne zdobywanie informacji.
...przekona nas, ze to czego się uczymy jest prawdą. - Inaczej być nie może. A, że uczymy się z Biblii przy pomocy książki, to już pies ganiał, nie będziemy sie bawić w szczegóły, bo wiadomo KTO tam tkwi
" Czy dostrzegam u siebie, jakie kolwiek ślady zawiści?"
Nie oni absolutnie nie dostrzegają śladów zawiści u siebie, szczególnie w kontekście OSTRACYZMU, gdzie to są nakłaniani, przez guru sekty, do nienawiści względem tych ludzi i przejawiania pogardy do nich.
Tak, oni są bardzo pokojowi, koń się śmieje z takich bzdur, sekta kryjąca przestępców.
Przykład idzie z góry.
Co Dawidek KRÓL z resztą nawywijał?
Najpierw Badszebę "obrócił", ile razy nie wiadomo, ale na komitecie dopytają ile, ba nawet o pozycje tym kreaturom idzie, gdy powiedziałem że 69 jest super, dobrze na żabkę i motylek jest fajny, dobrze partnerce robi od środka nie tylko łechtaczkowy orgazm mówię, mogę wam lekcji udzielić a co, jak się bawić to jedziemy, jeden aż zarumienił się, typy ciemno gwiezdni.
Wracając do Dawida, zasiał Badszebę, jej Uriasz wrócił, Dawidek, a idź zaznaj rozkoszy z Żoną, a ten borok znużony poszedł spać. Co teraz Dawidek myśli sobie, a wyślę go na pierwszą linię frontu, tam Go ubiją i po sprawie.
To ci dopiero Gwiazda, mało tego, to wzór, pokory, uniżoności umysłu, taki och, ach.
W ogóle, gdy czytam Stary Testament, to wiele mi nie gra, szczególnie gdy czytam o mordowaniu, mordowaniu, w niejednym przypadku wszystkiego co się rusza, z byłem włącznie.
Za nic mi to nie pasuje do Boga Stwórcy, do bożka, mąciciele, bużyciela tak, oj bardzo tak.
Tak oni nie noszą w sobie zawiści,
Tak samo jak nie zbierają na tacę, nie kryją pedofilów, nie należeli do ONZ, a wszyscy ci co zaczęli spożywać emblematy na Pamiątce, zwariowali, to też przejaw miłości, tam obłudnik jedzie na obłudniku;)
"A MIŁOŚCI BYM NIE MIAŁ, BYŁBYM CYMBAŁEM........."
Dobrego dnia