gdybym była facetem, tylko bym chciała dziewczyny ze zboru
Gandalfie czemu nie złapałeś takiej jednej jak już była tak blisko że się ocierała?
grzech zaniechania tu widzę 😏
siostry są super trza było taką zagonić w kozi róg i dopaść, a nie narzekać teraz
ale może jeszcze nic straconego?
czego żałuję? to że sie dałam tak wkręcić,ale to już mówiłam.
był w moim życiu taki moment gdzie ta miłość do Boga aż ze mnie kipiała
byłam jak gorący garnek który raz po raz tak bulgota aż pokrywka podskakuje!
musiałam już pracować bo taką miałam sytuacje w domu, chciałam sie również uczyć.
poszłam do dojrzałej siostry i jej mówie
chciałabym być niezależna,
chciałabym się uczyć,
chciałabym pionierować
i co zwyciężyło? praca i pionierowanie
nie winię tej siostry
jaki był mój tok rozumowania?
taka jest potrzeba chwili aby ogłaszać orędzie o Bogu
a jak mnie wielki ucisk zastanie nad książkami? biada mi jak nie w głoszeniu!
lata 90 XXw były bardzo dekadenckie
po co mi szkoła jak zginę za winę krwi że nie ostrzegłam?
no tak było i nikt mnie z błędu nie wyciągał
przecież najpierw trza było zdobyć porządny zawód a później iść w teren
co ma wisieć nie utonie prawda? skoro do naszych czasów Bóg nie zrobił porządku z tym burdlem zwanym światem to dlaczego marna Trinity miała to nieść na własnych barkach?
byłam święcie przekonana że nie wolno rodzić dzieci! żeby się nie rozpraszać na pierdoły !
no tak było niestety! byłam pewna że tak trzeba, że w raju to nadrobię. dużo moich znajomych troszkę starszych nie ma dzieci, smutne to.
na szczęście udało mi się pokonać ten absurd!
z drugiej strony, Bogiem a prawdą org pod względem wychowania nie jest taki zły.
myślę tu o założeniach bo kładzie nacisk na czystość, na czytanie na dobre maniery i w ogóle na ogładę. to że niektórzy myślą że wts samo wychowa dziecko to inna sprawa.
jak mówię założenie jest ok, niestety widzę tresurę dzieci w prawdzie. to jest zwyczajna tresura!
szkoła to dla nich gehenna - oczywiście jak ktoś do prawdy podchodzi na poważnie, te zakazy nakazy koszmar.
nauki i więcej dzieci że nie mam tego ZAŁUJĘ