Z całym szacunkiem dla Organizatora, widać że jest to spotkanie wybitnie religijne. Szkoda tylko że Organizator nie podał dosłownych tytułów wygłaszanych wykładów oraz nazwiska mówcy.
Myślę, że są osoby których to spotkanie zainteresuje, maja takie potrzeby i je realizują, to oczywiste.
Ja osobiście nie mam takich potrzeb i po wyjściu z WTS ograniczam się do stwierdzenia, że wierzę i mi to wystarcza.
Nie czuję potrzeby weryfikowania swojej wiary ani jej pogłębiania czy szukania na nowo, dlatego staram się też nie uczestniczyć w takich spotkaniach.
Pomimo mojej wcześniejszej deklaracji, znając podany program zdecydowanie do Białegostoku na to spotkanie nie pojadę.
Szkoda, że organizator nie podał nazwisk mówców, bo są osoby które pomimo wszystko chętnie bym wysłuchał na żywo.
Do takich osób m.in. należy Szymon Matusiak, to chyba jedyny mówca którego można posłuchać i nie czuć się smaganym "biblijnym biczem". Znam Szymona od lat, to człowiek pełen miłości i dobra, potrafiący ważyć słowa, człowiek pełen kompromisu, potrafiący dostrzec dobro drugiego człowieka.
Słuchając jego wypowiedzi na YouTube, uważam że wiele można się z tego nauczyć.
Stosowane przez niektórych mówców ostre metody nawracania, do kogo i po co ....nie wiem, są zupełne niepotrzebnym ładunkiem emocjonalnym dla niektórych osób po wyjściu WTS. Znam przypadki gdzie właśnie z takiego powodu osoby popadały w ostrą depresję.
Dlatego organizator takich spotkań powinien dokładnie to wszystko przeanalizować, zanim je zorganizuje.