Odpowiedź jest banalnie prosta, Pan Jezus by uwydatnić temat, używał przypowieści, przeróżnych, jest ich moc w sprawozdaniach ewangelicznych. Oni, to jest mędrcy z, obecnie Warwick, jedną z nich, wykorzystali by siebie zrobić "dobrym niewolnikiem", zatem nic dziwnego że pisząc dla przykładu o ofiarności i zachęcając do niej piszą: 'pewien brat', 'pewna siostra'. Gdyby pisali że w zboże, Żory Chańcówka, to miejscowi by wiedzieli że sprawa dotyczy tej czy innej sytuacji, a tak można sobie, ja w te bajki od dawna nie wierzyłem, nawet gdy jeszcze chodziłem na "
Żebrania". Co prawda, kiedyś ale to będzie za dwadzieścia lat wstecz, o ile nie więcej,
menadżer obwodowy, na spotkaniu strasznych, rzucił temat 'ciekawych doświadczeń' godnych opisania w jakimś artykule w Strasznicy lub Przebudźcie się! . Czy tak się robi obecnie nie wiem, a bzdur gloryfikujących jednostki nigdy nie czytałem. Tym bardziej teraz, gdy mam od ponad roku wylane na nich.
Organizacja prawdy Bożej, co chwila zmienianej, PEDOFILE, wchodzący w układy z tym światek, patrz przynależność do ONZ, jak i inwestujący pieniądze nierzadko ostatnie tego czy innego głosiciela, w armie, banki krwi czy zakłady tytoniowe.
Pozdrawiam