Zarejestrowałem się już na watchtower-forum.pl, ale za namową pana Roszady rejestruję się też tutaj. Poniżej kopia postu, który napisałem na tamtym forum:
Nie sądziłem, że kiedykolwiek założe tutaj forum i będę coś pisał. Tym bardziej, pisał "przeciwko Organizacji". No ale stało się - wybudziłem się. Jestem zdecydowany nadal pozostać chrześcijaninem (i mam nadzieję, że uszanujecie tę decyzję, bo wiem, że jednak większość z Was poszła w stronę ateizmu/agnostycyzmu, co oczywiście też szanuję), ale niezrzeszonym z jakąkolwiek ludzką organizacją.
W międzyczasie pracuję nad sporym, osobistym projektem o jakim wkrótce powiem coś więcej. Teraz tylko wspomnę, że chodzi o możliwie najbardziej kompletne archiwum materiałów związanych z WTS - starych publikacji, "tajnych" publikacji, a przede wszystkim - listów do starszych. Wiem, że to wszystko jest już dostępne online, ale niestety często trudno się do tego dokopać. Jako że jestem wieloletnim programistą, a do tego mam dostęp do wielu różnych materiałów (m.in. konto starszego na jw.org) więc stwierdziłem, że coś takiego będzie przydatne dla wielu, by pomagać kolejnym się przebudzać.
Na ten temat założę osobny wątek jak będę miał więcej konkretów. Tymczasem - do napisania!