Kilka cytatów o książce:
*** w16 sierpień s. 3 ***
Jedna z sióstr prowadziła zajęcia dla dzieci oparte na Biblii oraz na książce Harfa Boża. Bardzo mi się podobało to, czego się dowiadywałem.
*** w15 15.8 s. 31 „Jehowa sprowadził was do Francji, żebyście poznali prawdę” ***
Wielu przybyszy z Polski po raz pierwszy zetknęło się z Badaczami Pisma Świętego w regionie Nord-Pas-de-Calais, gdzie gorliwie głosili oni od roku 1904. W 1915 roku zaczęła się ukazywać co miesiąc po polsku Strażnica, a w roku 1925 Złoty Wiek (obecnie Przebudźcie się!). Sporo rodzin chętnie przyjmowało te oparte na Biblii czasopisma, jak również polską wersję książki Harfa Boża
*** w15 15.10 s. 14 ***
Wujek Nikołaj tak zaczyna swoją opowieść: „Pewnego dnia 1941 roku mój starszy brat, Iwan, przyniósł do domu książki Harfa Boża i Boski plan wieków oraz kilka Strażnic i broszur. Wszystkie je przeczytałem. Byłem zaskoczony, gdy się dowiedziałem, że to Diabeł, a nie Bóg, jest źródłem problemów na świecie.
*** w14 15.11 s. 31 ***
. Siostra Ishii razem ze starszą wiekiem siostrą, Sakiko Tanaką, ubrane w oficjalne kimona, odwiedzały wysokich rangą urzędników państwowych. Jeden z nich zamówił do więziennych bibliotek 300 kompletów książek Harfa Boża i Wyzwolenie.
*** yb14 s. 99 ***
Z ZACHAEUSEM nikt nie studiował Biblii. Po przeczytaniu książek Zbawienie oraz Harfa Boża sam doszedł do wniosku, że znalazł prawdę.