Owszem, to miałem na myśli. Słusznie zarzucam moderatorowi stosowanie podwójnych standardów, ponieważ mój post o Chrystusie został od razu opatrzony komentarzem i ostrzeżeniem, natomiast jawne kpiny z wiary są całkowicie ignorowane, czyli w domyśle są zgodne z linią ideologiczną forum.
Nie mam zamiaru dyskutować z linią ideologiczną, tylko w takim razie nie macie prawa określać się jako neutralni, skoro represje idą tylko w jedną stronę.
Podkreślenie moje.
A ja myślę , że zwyczajnie uciekasz od dyskusji - niewygodnych dla Twojej osoby pytań , wypowiedzi.
Dlaczego nie podejmiesz konwersacji z osobami które szanują Twoje wierzenia , którym nie przeszkadza to w co / kogo wierzysz (przeszkadza jedynie agitacja) , z osobami które Ci nie ubliżają (chyba , że w pojęciu ubliżanie rozumiesz niepodzielanie Twojej wiary poglądów jak w organizacji?) ?
Forum to nie organizacja - jedni są neutralni , drudzy niekoniecznie.... - zależy też jeszcze w jakich sprawach / zagadnieniach.
Piszesz , że nie chcesz dyskutować z linią ideologiczna.
Czym zatem jest ideologia?
Ideologia – powstała na bazie danej kultury wspólnota światopoglądów, u podstaw której tkwi świadome dążenie do realizacji określonego interesu klasowego lub grupowego albo narodowego.
Mianem ideologii określa się każdy zbiór uporządkowanych poglądów – religijnych, politycznych, prawnych, przyrodniczych, artystycznych, filozoficznych –
służących ludziom o tożsamych poglądach do objaśniania otaczającego ich świata. Społeczną funkcją ideologii jest artykulacja celów aktywności i dopuszczalnych sposobów ich osiągania oraz motywacja ich zasadności względami uznawanymi za wyższe niż jednostkowy interes (wizja rzeczywistości + system wartości + dyrektywy praktycznego działania[1]). Zapotrzebowanie na ideologie wynika z właściwego ludziom poszukiwania odpowiedzi na pytania o sens i sposób istnienia
ideologia «system poglądów, idei, pojęć jednostki lub grupy ludzi»
• ideologiczny • ideologicznie • ideolog
Tutaj masz różnych ludzi i różne poglądy.