Nie rozumiem w ogóle dlaczego co niektórzy robią dramat względem osób homoseksualnych i są przerażeni , że oni będą nauczycielami , politykami czy kierowcami ciężarówek ? Jaki wpływ ma dorosły człowiek na to , że rodzi się np. z zielonymi oczami? Tak samo homoseksualni ludzie , przecież to nie choroba , jak wierzący próbują często wmówić . Nie mówię o dewiantach , którzy chcą sobie poeksperymentować. A tak poza protokołem to jeszcze bardziej skłaniają mnie takie sytuacje ku ateizmowi, Bo dlaczego kochający stworzyciel miałby wgrać człowiekowi taki homoseksualny program , który przeszkadzałby mu w karierze albo codziennym życiu ? A tak w ogóle to dlaczego dyskryminować te osoby ? Bo 2000 lat temu ktoś niedouczony w tym temacie napisał , że zamienili pożycie na niezgodne z naturą?
Ogólnie masz rację..
Mamy na razie w naszym miejscu i czasie wolny wybór...
Całe szczęście... na razie...
Ateizm...agnostycyzm...
Wiara w ewolucję lub kreacjonistyczne koncepcje początku tego co widzimy..
Poglądy na realizację potrzeb seksualnych i ich formę to prywatne sprawy każdego człowieka i nie nam
Odsądzać od czci i wiary poszczególne wybory...
Wolnoć Tomku w swoim domku....
Ale nie paraduj na ulicy w stroju uwłaczającym..
Widziałem to we Frankfurcie nad Menem przy i śniadaniu i straciłem apetyt...
Kobiety mężczyźni roznegliżowani. w stringach...
pomalowanie na kolorowo całymi powierzchniami skóry...
Wykonujący ruchy i imitujący akty seksualne na platformach...
naprawdę to nie jest przyjemny widok bo przecież każdy może to robić ale w domu...
Nikt nikogo nie pyta o te poglądy każdy siebie szanuję ale ....
nie można być w tym nachalnym bo przypomina mi to niestety ale usilne głoszenie Świadków Jehowy że oni zawsze mają rację .....
że trzeba ich tolerować ....że trzeba ich kochać..
A to przecież to jest ich sprawa tylko nikt nie wciskają się w życie innym po prostu w domu ...
Rób co chcesz...
Tu kłania się tzw. szkoła frankfurcka...
kto nie słyszał nie zna warto sprawdzić hasło ..
Jest to metoda walki obyczajowej i pokonywanie barier kulturowych rozpuszczanie tego co uznawane za normę i to działa...
A co do tego co jest naturalne a co nie myślę że przyroda i obserwacja otoczenia pokazuje co jest środkiem A co jest wokół środka Co jest normą A co jest wokół normy i każdy kto wie jak wygląda przyroda Skąd biorą się następne pokolenia wie co jest normą...
Normą są też różne wersje normy więc absolutnie nie można tych osób myślących inaczej niż mówi na przykład Biblia odsądzać od czci i wiary mają do tego absolutne prawo..
Mamy wolność ponosimy też konsekwencje tej Wolności...
Ale błagam ile o tym można w wątku ateizmie....
Czemu ktoś nie ma odwagi założyć oddzielnego tematu i tam wałkować....
Wszyscy doskonale Wiecie kto był wewnątrz jworg.jaki . jest pogląd jest świadków na ten temat ...
Więc dlaczego mieliby być zniesmaczeni mieszaniem tematów .
A tak na marginesie..
Europa Zachodnia to nie jest już ateistyczna Europa tylko powoli muzułmańska ....
kościoły gasną ..meczety rosną...
błagam Sprawdźcie jaki pogląd jest z tych ludzi na kwestie orientacji seksualnej..
Bo jeśli się nic nie zmieni to w Khalifatach wolność i demokracja w tym temacie nie istnieje .
A do tego zmierzamy za pięć... dziesięć.... góra piętnaście lat W niektórych krajach Zachodnich..
To dopiero może być kwestia....
Uwaga... w wielu krajach zachodnich wypowiedzi negatywne na temat muzułmanów są ścigane z mocy prawa jako mowa nienawiści...
Dotyczy to również ich poglądów na kwestie seksualne ...więc o jakiej Wolności my tu mówimy ..
chyba zachłysneliśmy się tym że możemy wszystko i zawsze.... Czyżby muzułmanie mieli wrócić Europy we jej dawne tory....
Czyli poglądy tzw. Tradycyjne???
Oby nie... nie takimi metodami....
Są łagodniejsze i bardziej pokojowe metody niż np...policja szariatu która już w Niemczech istnieje i potrafi zwrócić uwagę na ulicy dwóch muzułmanów w kamizelkach z napisem policja szarija.... uwagę że jesteś niestosownie ubrana że jesteś wstawiony lub po alkoholu w nieodpowiednim miejscu i tak dalej... głównie do swoich ale już nie tylko...
to oczywiście początki ale....
Oby się to nie rozwijało tak bo to będzie prawdziwa rewolucja.. tam nie ma żadnego tłumaczenia ... dyskusji...
jest bardzo krótka piłka również w poglądach seksualnych....