z ostatniej chwili:
Dzisiaj w porze popołudniowej, rozmawiałem z Jacsonem G ck(Ww), zapytałem się jego o wyemitowany film, który ukaże się niebawem na zgromadzeniu 2018 roku.
-Powiedział, smutnym cichym głosem, nastaną straszne przerażające wydarzenia światowe.
- zapytałem Jecsonie co mam czynić w tak przerażającej chwili - odpowiedział
-zapamiętaj drogi bracie, kiedy to wszystko na prawde dziać się będzie uciekaj do lasu na polanę wiele naszych kochanych braci chować się będzie w piwnicach, to ich wielki zgubny krok, zostaną unicestwieni przez jeńca na białym koniu, mój kochany bracie weź sobie do serca co powiedziałem , sam Lett mając nocne widzenie z aniołem ( jak zawsze jest to u niego w chwilach euforii), powiedział na naszym rannym środowym spotkaniu.
Zapamiętaj, proszę moje nieostrzenie – to ocalejesz, pragnę abyś przeżył tak tragiczne wydarzenia dla świata i innowierców, ciesząc się w ustronnym miejscu po tych wydarzeniach z szklaneczką whisky jak nasz kochany Josef R....
Po zakończonej rozmowie telefonicznej rozmawiałem z swoja żoną pytając z przerażeniem o jej zdanie, odpowiedziała z powagą:
- cóż on znowu gada, nawalony gorzałą, straszy nas o jakieś polanie, a nasz dobytek tłumoku komu pozostanie.... .