Mijają już trzy lata, jak zaczęło działać forum. Mamy 1200 użytkowników i miliony wejść
Czy można powiedzieć, że osiągnęliśmy sukces, tak i nie. Zawszę jest tak, że pewne sprawy z perspektywy czasu, każdy z nas rozwiązałby w inny sposób.
Powołując trzy lata temu to forum do istnienia, chciałem stworzyć przyjazne miejsce dla każdego, kto chce wyjść lub już wyszedł z tej korporacji.
Dzisiaj nadszedł czas na zmiany pokoleniowe, dobrze jest aby i inni posmakowali tej odpowiedzialności w prowadzeniu forum. Chciałbym przekazać, że z dniem 01 maja 2018 nowym właścicielem a zarazem głównym administratorem jest „Mav”, drugim administratorem jest Nemo, moderatorem jest „P”. Dlaczego takie zmiany, odpowiadając po biblijnemu, to każda rzecz pod słońcem ma swój czas.
Forum to dobro nas wszystkich, dlatego nie można się zamykać w swoich ambicjach a należy stworzyć możliwość kreatywnego sposobu spojrzenia. Administrowanie forum nie należy do łatwych i przyjemnych, to duża odpowiedzialność i ogrom pracy.
Jako Administrator starałem się zawsze zachować równowagę i porządek na forum, wiem że nie zawsze było to akceptowane i dlatego czasami musiałem podejmować trudne decyzję ale na tym polega odpowiedzialność, jeżeli ktoś ma powody aby czuć do mnie urazę , ma do tego prawo. Jeżeli ja komuś przywaliłem administracyjnie być może bez racji, to przepraszam, bo trudno niektóre sprawy zmierzyć i zważyć. Nie odchodzę z tego forum ale będę pisał tak jak każdy, chce też odpocząć od tego zgiełku związanego z korporacją a siedzę w tym już 15 lat.
Na forum jest wiele wartościowych osób, należy do nich między innymi Włodek Bednarski, szanujcie go, bo to jedyny archiwista na świecie z takim zacięciem i należy mu się za to wielki szacunek. Ja osobiście zaprosiłem go tu na forum dając mu swoje miejsce, proszę abyście to docenili.
Właściwie to wszystko, ja oddaje forum w dobre ręce, jak będzie dalej, to zależy od Was a resztę pokaże czas.