Ha Ha Ha już widzę te tysiące ba miliony islamistów. W Turcji JW.ORG nie sprzedaje się, jakoś w państwach islamskich nie przyjmuje się. W Izraelu też nie specjalnie się rozwija. Natomiast Ukraińcy to Prawosławie obrządku Kijowskiego( przyczynił się do rzezi Wołyńskiej), który twierdzi , że to nas ochrzcili, Mojżesz to praukrainiec. W czasach nowożytnych Ukraińcy zadali nam za dużo krzywd, i to nie armia OUN - UPA ale całe społeczeństwo i w tym trwają . Dziwię się ,że Nadarzyn cyniczny nie szanuje uczuć ofiar Wołynia, banderyzmu, bierze na litość owieczki, i wmawia że to biedni " osiadli przybysze".
Tak chętnie słuchają najeźdźcy w Grecji
Uchodźcy w Grecji zmuszeni do nawrócenia - Prawa człowieka - Świadkowie Jehowy
https://www.youtube.com/watch?v=BTPlIpgUNgU Tylko że w starożytnym Izraelu osiadły przybysz musiał
- wyznawać religię i stosować się do prawa Mojżeszowego nie było multikultii
- przestrzegać sabatu, obrzezania
- za promowanie własnych wierzeń , świąt była kara śmierci
- nie było pojęcia mniejszości musieli się zjednoczyć z narodem Izraelskim
Obecnie osiadły przybysz to raczej najemca
- praktykuje swoją religię, więc postaw mu meczet
- narzuca prawa szariatu i nie szanuje miejscowych zwyczajów, oraz prawa
- wszędzie jęczy że mu jest źle, wszyscy to ksenofobi
- ksenofob to osoba bojąca się obcych bez uzasadnienia a
najeźdźcy dokonują zamachów, wzrasta liczba napadów, gwałtów, niszczone obiekty chrześcijańskie
Ukraińcy teoretycznie to chrześcijanie jednak:
- pojęcie prawa to tyle ile mnie stać na przepłacenie urzędnika
- tragicznie jedzą jako kierowcy
- tytuły zawodowe , certyfikaty prawo jazdy ba dyplomy medyczne na Ukrainie się kupuje
- nie są słowianami lecz chazarami ( część przeszła na judaizm i określa się ich żydzi Aszkenazyjscy) dlatego są tak brutalni
- mają żądania terytorialne Chełm, Przemyśl, Kraków są ponoć Ukraińskie
- narzucają ich interpretacje historyczną - Wołyń to nie oni, Polacy okupowali Lwów
- w Wrocławiu już dopomagają się by wprowadzić drugi język urzędowy
PS. Nie chodzi mi o jakieś waśnie tylko przedstawiam jak to było kiedyś a jak jest teraz, ba za czasów monarchii były w miastach tzw prawa, i tak np obcy mieli określone miejsca zamieszkania , musieli opuścić mury np o czasie zmiany 4 warty, nie mogli pracować w pewnych zawodach. Nowoczesność namieszała z pojęciem akceptacja a tolerancja.
Tolerancja - toleruję cię, nie biję, nie wyzywam, jesteś bo jesteś , nie przyjaźnię się z tobą, nie muszę ci pomagać, mam prawo nie zgadzać się z tobą oraz twoją religią , mam prawo do krytyki i dystansu,
Akceptacja to bliskość to przyjaźń, to nie krytykowanie , to pomoc i zaangażowanie, jesteś w moich znajomych FB,
Przykład znam kogoś kto jest sodomitą np. w pracy ( zaznaczam to pojęcie biblijne a w XIX zmienione w homoseksualista by przeistoczyć się w latach 70 ubiegłego wieku w geja i ma znaczenie akceptacji).
Osoba tolerancyjna ogranicza kontakty do minimum, ma swoje zdanie nie zgadza się z taki mi związkami, adopcją dzieci,
nie ma go na FB.
Osoba akceptująca , współczuje, wspiera, działa na rzecz LGBT , ma go w znajomych na FB, przyjaźni się i idzie na ślub sodomitów,
Gej wymyślony przez bohemę Nowego Yorku i zespół Village People , który miał zerwać z pojęciem homoseksualisty nastawionego na :
anty rząd
anty rodzina
anty religia
wieczny buntownik
dewastator społeczeństwa i kultury
Pojawia się coś nowego wesoły neutralny ba pro rodzinny, Elton John* w wywiadach w latach 60 ubiegłego wieku określał rodzinę , małżeństwo jako utopię a teraz w związku ma dzieci
* Elton John zawarł związek małżeński z kobietą jednak było to raczej karykatura , wykpienie stereotypów
PS. Nadarzyn powinien wprowadzić prawo sumienia , co do głoszenia Ukraińcom bo co mają powiedzieć ofiary, i ich potomkowie Wołynia, masakry Woli podczas powstania Warszawskiego.
Mój ojciec wiele widział, to dzięki temu że szybko biegał ja żyję. Wybito całą rodzinę, matkę, siostrę, ojca , dziadka, babcię, 3 ciotki, 6 kuzynów. Majątek zagrabiono i rozkradziono, jeszcze w sobotę wódeczkę pili a w niedziele przyszli i wyrznęli za to że Polacy , sąsiedzi , którym tak pomagali . Tylko ojcu udało się umknąć , i tułał się , uciekał przed sotniami, nieraz mu śmierć zaglądała w oczy, lub widział jak bestialsko mordują. Wiem że cierpi bo Nadarzyn bezdusznie każe głosić, zapomnieć. Widzę , że to go strasznie wyniszcza , musi na siłę akceptować. Nadarzyn tak współczuje ofiarom holokaustu , akceptuje każdą wypowiedź ofiar. Jednak oprawcy niemieccy nie epatują, nie budują pomników, nie tworzą podręczników, "Goebbels i JA ", nie czi się SS-manów, wermachtu.
Na Ukrainie to jest - kult bandery, oun- upa, SS - Galicja jest podręcznik "Bandera i Ja", we Lwowie zakazano mówić po polsku i jakoś to organizacji nie przeszkadza - Dialogu brak tylko roszczenia.
Ojca uratował 27 Wołyńska Dywizja Piechoty Armii Krajowej po czym trafił do ochronki stworzonej przez księdza katolickiego, który widząc tragedię małych sierot niekiedy okaleczone , znalezione pomiędzy zwłokami matek.
Ofiarom rzezi Wołyńskiej 1939 - 1948
Ps. Chcesz więcej się dowiedzieć napisz do mnie na prywatnym, islam , historia i obecna sytuacja na Ukrainie.
Ps. Do administratora proszę nie kasuj, mój komentarz to nie podżeganie do nienawiści tylko fakty.
W roku 2017 dzwoniłem do biura oddziału w Nadarzynie po artykule " Ukraińcy urzędnicy po zwiedzeniu biura Odziały bardzo go chwalili. Zapytałem rzecznika czy jest świadomy sytuacji i nastrojów nazistowskich na Ukrainie a urzędnik na Ukrainie jest tożsamy z przestępcom i większości sympatyzuje z ideologią bandytyzmu. W odpowiedzi usłyszałem ,że im to nie przeszkadza, bo nie przeszkadzają dziełu. Wiec pytam się . Czy jakiś szef kartelu, mafii , odwiedził biuro udziału, to nic byście nie mieli świadomi tego co robi - arogancko, "kto nam nie przeszkadza jest dobry". Czyli gdyby Rutherford siedział cicho i nie ostrzył kopi a Hitler pomyślał taktycznie to obecnie świadkowie Jehowy uznawali go za dobrego ba prawie prorok.