Jest mi po prostu przykro. I to bardzo.
Taki pomysł zapewne nie powstał w jednej chwili i wystarczyło wysłać informację do userów, że z dniem X forum przestanie funkcjonować.
W ten sposób każdy chętny mógłby przenieść wybrane treści, korespondencję w inne miejsce.
Od dłuższego czasu nie działo się tam nic na wielką skalę, ale nikt z obecnych i byłych użytkowników nie zasłużył na takie traktowanie.
O ile rozumiem aspekty techniczne, administracyjne i finansowe związane z funkcjonowaniem forum, to w takich przypadkach jest coś więcej niż martwe posty. To są żywi ludzie i ich emocje. Nasze emocje.
Wiele osób tu obecnych właśnie tam przeżywało swoje przebudzenie, właśnie tam odzyskiwało wolność, dostawało wsparcie, nawiązywało przyjaźnie, które trwają latami. Choć mam już serdecznie dość tematów związanych z wts'em, to wracałam do tamtego forum ze względu na wątki, które poruszały najgłębszą część mojego serca, najtrudniejsze emocje. Mając obecną świadomość, widzę, że niektóre wątki były lepsze niż niejedna profesjonalna terapia, czy książka i niosły praktyczną pomoc osobom o różnych problemach, dysfunkcjach.
Wystarczyło zostawić opcję filtrowania po autorze, by choćby minimalnym stopniu ułatwić dostęp do interesujących treści.
Skoro tam nie dano nam możliwości, to tu chciałam podziękować wszystkim tym,
którzy mnie wspierali, tłumaczyli mi mnie samą i świat na nowo, rozśmieszali,
pokazali, że można żyć bez strachu, że można odkrywać nowe obszary i że tam nie ma Szatana.
Dziękuję Wam wszystkim
Skąd ta wiedza? Rozmawiałeś z nim bezpośrednio?
Niestety usunął, bo każdy jeden post jest napisany przez "Gość".Nie ma starych nicków, nawet nieaktywnych i wyszarzonych, więc nie ma możliwości potraktowania tego jako tekst i wyszukiwania w ten sposób.Jaki efekt? Widzisz ścianę tekstu i każdy post jest firmowany przez "Gościa". To bardziej niż żenujące. Sorry, ale RODO tego nie wymagało. Nieaktywne nicki mogły spokojnie zostać.