jeśli przyjdziesz i pokażesz legitymację komornika - owszem.
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
bez legitymacji komornika zabranie TV będzie kradzieżą i będzie podlegało karze ze strony państwa.
próbujesz wykazać absurdalność mojej argumentacji ale robisz to nieumiejętnie.ja nie twierdzę że każde działanie człowieka jest dozwolone, ja dopuszczam tylko takie działania które nie naruszają słusznych praw innych osób. jak pójdę do lasu zbierać grzyby to jest to przysługująca mi swoboda działania. Ale jak ukradnę z Twojej piwnicy Twój słoik z grzybami które Ty wcześniej w lesie uzbierałeś to wtedy moje działanie jest bezprawne (i zasługuję na karę jako sprawca wykroczenia). To samo dotyczy Ciebie: nie zabraniam Tobie pójść do sklepu kupić sobie TV, ale zabraniam Tobie ukraść mój TV. Nie zabraniam Tobie podrywania "jakiejkolwiek" kobiety, ale za podrywanie Beatki miałbyś w zęby ode mnie. Nie zabraniam Tobie picia alkoholu, ale zabraniam Tobie siadania za kierownicę po spożyciu alkoholu. Dopóki narażasz na niebezpieczeństwo swoją wątrobę to jest to Twoja prywatna sprawa, ale jak zaczynasz zagrażać mojemu życiu jako pieszego chodzącego ulicami miasta, to mam prawo zareagować. To chyba oczywiste.
, która zagraża też zaszczepionym wcześniej
Czy 10 przykazań Bożych + 2 Jezusa można dowolnie interpretować ?Piszcie co myślicie - otwarcie
Można.
Gremczak , co znaczy "mozna" ? TRZEBA !!!
Można by to podsumować tak;Jeśli swoim zachowaniem nikogo nie krzywdzisz*, to możesz robić co chcesz.* Nie naruszasz niczyich praw, nie ograniczasz wolności, nie działasz na czyjąś szkodę, nie przekraczasz obowiązującego prawa.
Fo pa -strzeliłeś teraz .. - Jakoś nie wyobrażam sobie Jezusa i Apostołów na ringu 'sportu ekstremalnego' np. boksu , czy tym podobnych Wolność - to nie walka , .