miałam problem z zasnięciem a takie coś pomaga mi monotonna bablanina, wiec odpaliłam wczoraj te cóś.
Rzuciło mi sie jak bardzo sprzeczne sa słowa które oni wypowiadają.
Jedyny argument że Jehowa i Jezus im ufają to to, że mają byś pochwyceni do nieba i ... wskrzeszeni ... ok nie kumam ... to albo jedno albo drugie ...
czy to dowodzi zaufania? Jaki dowód że oni?
a moze ja? Też powiem że na mnie czeka niebo.
A argument o tym, że odstępcy nawet zamieszczają cytaty .... oj oj oj to straszne.
Zamieszczamy tez linki do stron rządowych i w przeciwieństwie do was nie mówimy wierzcie nam bo Bóg nas wybrał, a mówimy sprawdzam was bo wiemy, że Bóg was nie wybrał.
Jego słowa w wielu miejscach przecza nawet PNŚ! gdzie pisze jasno sprawdzajcie, poznacie ich po owocach, upewniajcie sie, przyjdzie wielu i wołac będa Panie, Panie...
I ten werset z Przysłów 14:15
Kochani bracia
dodam wam tylko wersety z tego samego rozdziały i tej samej książki PNŚ
14 Człowiek wiarołomnego serca nasyci się wynikami swoich dróg,+ dobry zaś — wynikami swych uczynków.+
15 Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu,+ lecz roztropny rozważa swe kroki.+
16 Mądry się boi i odwraca od zła,+ głupi zaś wpada w furię i pewność siebie.+
Wyniki, procenty, wzrosty, dawajcie i nie pytajcie... zamiast współczucia, pomocy, wsparcia, pocieszenia. czysta org w wersecie 14
15 werset zaś pkazuje każdego kto został w zborze - brak wam doświadczenia w używaniu mózgu, sumienia. Wierzycie SŁOWOM.
a nas odstepców w waszej gwarze, określa wers 16 pierwsza częśc przy okazji opisując wypisz wymaluj działania organizacji starszych, NO i CK, wpadacie w furię i pewnośc siebie. bo my używając sumienia i myślenia ze strachu przed Bogiem odwracamy sie od zła. Od JW. ORG
potem już zasnełam .. i chyba nie chce dalej tego oglądac ...