To były konkrety.
A co Ty byś chciał z datą.
Napisałem taki a taki artykuł i Jahwe mi pobłogosławił dnia 20 marca 2018 o g.19.
Ale dnia następnego rozbolała mnie głowa i 3 dni trzymało, że garściami łykałem paracetamol i ibuprofen.
Łykanie garściami Ibuprofenu, nie ma sensu, bo jest dawka, powyżej krórej on nie działa i ile byś nie wziął więcej, to i tak efekt jest zerowy. Poza tym Ibu uszkadza nerk i wątrobę. Paracetamol też daje ostro po wątrobie, dawka powyże4 g, powoduje jej nieodwracalne uszkodzenie. Pomaga tylko szybki przeszczep.
Doraźnie polecam Pyralginę, jeżeli nie masz alergii, to jest ona stosunkowo bezpieczna.
W celu szukania przyczyny można jeszcze zrobić tomografię i rezonans, jeżeli masz dojścia, to polecam- dla własnego spokoju i bezpieczeństwa.
Czasem też nie da się ustalić przyczyny. Jeżeli bóle są częste i przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu, to warto się wybrać do poradni przeciwbólowej. Tam dobiorą indywidualnie dawkę leków przeciwbólowych oraz dodatkowo dostaniesz środki wspomagające ich działanie, dzięki czemu można ograniczyć skutki uboczne.
Dużo zdrowia życzę.