Powiedzcie mi Drodzy. Czy uważacie ,że po tylu zmianach jakich dokonało CK w PNŚ i wersetach , tam gdzie powinien być Pan Jezus wstawili Jehowa, zamienili zwroty, które oni używają w swoich terminach doktrynalnych jest to nadal natchnione Pismo Święte?
Czy raczej zwykła książka?
W-ska PNŚ
Ewangelia - dobra nowina
złe rozmowy - złe towarzystwo
Biskup - nadzorca
Diakoni - słudzy pomocniczy
Zbawiciel - Wybawca ; Tytusa 2:10,13 ; 3:6
Kościół - zbór
piekło - jest powszechnym grobem ludzkości
diabeł ,szatan - Diabeł, Szatan,Kłamca z dużej litery dlaczego?
kłamca
Duch Święty - duch święty z małej litery dlaczego?
Kto jest Alfą i Omegą w/g CK ?
Obj.1:7-8 Biblia W-ska
7. Oto przychodzi wśród obłoków, i ujrzy go wszelkie oko, a także ci, którzy go przebili, i będą biadać nad nim wszystkie plemiona ziemi. Tak jest! Amen.
8.Jam jest alfa i omega(początek i koniec), mówi Pan, Bóg, Ten, który jest i który był, i który ma przyjść, Wszechmogący.
Obj.1:7-8 PNŚ pytanie czy Jehowa został przebity? Jak sugeruje 7 werset.
8.„Jam jest Alfa i Omega”, mówi Jehowa Bóg, „Ten, który jest i który był, i który przychodzi, Wszechmocny”.
Obj.22:13-16 Biblia W-ska
13. Ja jestem alfa i omega, pierwszy i ostatni, początek i koniec.
14. Błogosławieni, którzy piorą swoje szaty,aby mieli prawo do drzewa żywota i mogli wejść przez bramy do miasta.
15. Na zewnątrz są psy i czarownicy, i wszetecznicy, i zabójcy, i bałwochwalcy, i wszyscy, którzy miłują kłamstwo i czynią je.
16. Ja, Jezus, wysłałem anioła mego, by poświadczył wam to w zborach. Jam jest korzeń i ród Dawidowy, gwiazda jasna poranna
Iz.9:6
6. Potężna będzie władza i pokój bez końca na tronie Dawida i w jego królestwie, gdyż utrwali ją i oprze na prawie i sprawiedliwości, odtąd aż na wieki. Dokona tego żarliwość Pana Zastępów.
Cała księga jest poświęcona o Objawieniu Pana Jezusa a nie Jehowy.
Obj.1:1-2 W-ska
1. Objawienie Jezusa Chrystusa, które dał mu Bóg, aby ukazać sługom swoim to, co ma się stać wkrótce; to też wyjawił On za pośrednictwem zesłanego anioła swojego słudze swemu Janowi,
2. który dał świadectwo Słowu Bożemu i zwiastowaniu Jezusa Chrystusa, wszystkiemu, co w widzeniu oglądał.
CK odebrało całą chwałę należną Chrystusowi w swoim przekładzie PNŚ.
Według CK to Jehowa jest Alfą i Omegą a według Biblii Warszawskiej lub Tysiąclecia Jezus Chrystus.
Skoro oni twierdzą ,że są jedyną organizacją ,która ma łączność z Bogiem i są "prawdziwą religią" to dlaczego kłamią w żywe oczy?
Ps. Jeśli chodzi o moje zdanie dla mnie, nie jest to natchnione Słowo Boże. Ale chciałabym bardzo poznać wasze zdanie.