Niedoszły sługa-czytając twój wpis czytałem go trzy razy rzeczywiście jesteś w trudnym położeniu, mogę Cię pocieszyć że w hierarchii miałem wysoki status w obrębie 100-130 osób z biegiem czasu dostałem jak to powiedziałeś po głowie za to tylko, że broniłem osoby i zawsze znajdywałem wypowiedz BIBLII (Tą Księgę bardzo cenię) pomogła mi z modlitwą.
Kiedy rzeczywiście byłem sam rozdarty wewnątrz - modliłem się gorliwie, gdy miałem stanąć za mównicą byłem bardzo przerażony widząc tych przede mną wiedząc doskonale, że każdy gest słowo będą analizowane-kiedy nacisk dawałem na miłość i wybaczenie pogardliwie gesty ust widziałem a ja stałem cały w pocie pragnąłem jak najszybciej zejść z mównicy, mam rodzinę ale stanąłem na wykonaniu zadania choć wiele mnie to kosztowało straciłem bliską bardzo bliską mi osóbkę poprzez pokrętne intrygi(Ww) Grona twardego i nieustępliwego. (to tyle mojej przeszłości) mówi się że czas koi rany i to prawda ale wiedz ból zawsze pozostaje lekarstwem na to jest śmiech kpina drwina, aby nie być pustelnikiem wśród ludzi, samotnym białym żaglem.
Mówisz, że jesteś młody to fakt masz małe doświadczenie z życia zauważ jak było z Dawidem to był wielki człowiek, ale na kim opierał mądrość
Ja (kiedyś to opiszę na swoim wątku - swoje osobiste sprawy) powoli powoli odcinałem się od grona ale nie od ludzi zacząłem powoli odchodzi od punktów i wszystkiego co organizacja mnie nakazywała zauważono to.
Moim największym zwycięstwem jest, że sam odszedłem od nich bez komitetu co ich ugodziło gdyż łatki mnie nie dano to tak jak splunąć komuś w twarz i odejść, to dla organizacji było wielkim poniżeniem a oni tak łatwo się nie poddają
Staraj się być bierny a nie aktywny niech góra to widzi staraj obrać punkt gasnącego ogniska, w rodzinie to musisz sam zadziałać ja powiedziałem prosto i stanowczo nawet kosztem odejścia czy rozwodu. Było trudno bardzo trudno ale to co mówi BIiBLIA przez nią zwyciężyłem i modlitwę życzę Tobie powodzenia w podejmowaniu mądrych decyzji pamiętaj MILCZENIE jest ZŁOTEM a MOWA SREBREM waż co mówisz Bo tego nie cofniesz chyba, że tak chcesz w swoim zamyśle danego celu.- pozdrawiam serdecznie / będę się modlił za CIEBIE- Niedoszły Sługa?