A nie masz racji.
Czasem Strażnica poda to, a później tamto. Jak ktoś kłamie, to się gubi w tym.
Ja nigdy nie gardzę tym co podają.
..... Jakbym gardził tym co podają, to bym wiele nie wiedział.
Roszado-jakąś cząstkę prawdy przedstawią, która tylko jest wygodna dla ich własnych celów.
Jednak na pewno wiesz, kiedy zderzasz się z ich poglądami i stwierdzisz, że przedstawiają jakieś konkrety w stosunku
10/100, to zapala się czerwona lampka i starasz się potwierdzić taką informację poprzez inne źródła.
Nie mówię tutaj o ich doktrynalnych sprawach, kiedy opuściłem to ugrupowanie religijne, fantastyczne bajki nie zachwycają moją wyobraźnię na dobranoc, wyrosłem z tego dziecinnego okresu, szczegółowo analizuje ich wypowiedzi osobistą cenzurą.
Doskonale wiesz co mam na myśli ..., kiedy Sam badasz, analizujesz dane zagadnienie czy temat, opierasz się na niepodważalnych, rzetelnych argumentach, żeby przedstawić Swoje zdanie publikując na zewnątrz.
Dlatego osobiście poszukuje w innych źródłach konkretów w stosunku do tej jednej z naczelnych osób
(Ww).
Jeżeli chodzi o ich szeroki wachlarz tematów, nie związanych z ich doktrynami, piszą interesująco i ciekawie( bo uważam), że opierają się na konkretnej wiedzy którą czerpią z świata poza sekciarskiego - pozdrawiam