Dawid chłopcze, jak się nie nauczysz pisać kulturalnie i po polsku, to wszystkie twoje posty będą na Cmentarzu.
Po drugie, uważasz mnie za mnie głupiego i chcesz od głupiego usłyszeć odpowiedź?
Głupi nie może dać ci mądrej odpowiedzi tylko głupią? Rozumiesz? Jeśli nie, toś też pewnie głupi, jak ten głupi, do którego zwracasz się.
Po trzecie, to nie jest forum o naukach KK.
Idź chłopcze na forum katolickie i tam pytaj.
Po czwarte, po co ci chłopie czyściec? Tyś taki bezgrzeszny, że tobie on niepotrzebny. Z butami swymi obecnymi w raju wylądujesz. Nie zdążą ci się zużyć.
Ja się też tam nie mam zamiaru wybrać się do czyśćca, ale jak mnie będziesz kusił do grzechów, to kto wie.
Po piąte, mówisz, że KK nie uczy o czyśćcu wg Biblii.
To na jakiej podstawie o swoim czyśćcu uczyło Towarzystwo, przeciez się na Biblie powoływało:
„
Przyjmujemy naukę Pisma Świętego, które twierdzi, że »czyśćcem« są przyszłe warunki. Cały Wiek Tysiąclecia będzie tym okresem »czyśćca«, a Ziemia jego miejscem” (Pastor Russell’s Sermons 1917 s. 166; tekst polski cytowany według Kazania Pastora Russella 2012 s. 166 [wyd. „Straż”, Białogard]; patrz też ang. Strażnica 15.11 1892 s. 1469-1471 [reprint], art. pt. Czyściec, rozdz. Czyściec w Piśmie Świętym).
Po szóste, czy Maria jest królową Polski pytasz?
Ano jest nawet królową świata, nie tylko Polski, Węgier i Rosji wg twego CK:
„
W gronie władców. Według innej popularnej nauki Maria jest teraz »Królową Niebios«. Biblia nie nadaje jej takiego tytułu. Wskazuje jednak, że Maria zajmuje określone miejsce w niebiańskim rządzie. Jakie to miejsce? Jezus wyjawił, że niektórzy jego wierni uczniowie będą z nim panować w Królestwie (Łukasza 22:28-30).
Tych wybranych upoważni do usługiwania w charakterze kapłanów, którzy będą też »królować nad ziemią« (Objawienie 5:10). Z Biblii wyraźnie wynika, że do osób obdarzonych tym niezwykłym zaszczytem należy również Maria” (Strażnica 01.01 2009 s. 10).
„Okoliczność, że Maria i inne kobiety znalazły się w uprzywilejowanym gronie osób napełnionych duchem świętym, oznacza, iż zostały wybrane,
by panować z Jezusem w niebie. Mamy zatem podstawy, by wierzyć, że obecnie Maria przebywa z nim w niebiańskiej chwale (Rzymian 8:14-17). Zastanówmy się, jakie zaszczytne zadania związane z realizacją Bożego zamierzenia czekają współwładców Jezusa, w tym Marię” (Strażnica 01.01 2009 s. 10).
„Maria odegrała i wciąż odgrywa ważną rolę w urzeczywistnianiu zamierzenia Jehowy. (...)
Ponieważ urodziła Mesjasza i będzie uczestniczyć w udostępnianiu wiecznotrwałych błogosławieństw, jest godna głębokiego szacunku” (Strażnica 01.01 2009 s. 10).
„
Maria i inni współwładcy Chrystusa w niebie obwieszczają donośnym głosem: »Zasiadającemu na tronie [Jehowie Bogu] i Barankowi [Jezusowi Chrystusowi] błogosławieństwo i szacunek, i chwała, i potęga na wieki wieków«” (Objawienie 5:13; 19:10)” (Strażnica 01.01 2009 s. 10).