0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dlaczego te słowa są zawarte w biblii, jakie mają znaczenia dla każdego z nas? i dlaczego je znamy?jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Pytam się, ponieważ przeczytałem dziś post z wzmianką o tym, iż jako początkujący ateista, odczuwa smutek
Jeden powiedział, jak Bóg jest, to chwała Bogu, a jak Go nie ma, to chroń nas Panie Boże.
Jezus wypowiedział te słowa w chwili wielkiego cierpienia, jednak po chwili jasno wskazał, ze w swoim Ojcu, czyli Bogu Jehowie, pokłada całą ufność.
Trampek! Znowu powróciłeś pod nowym nickiem?
O Jehowie nie wspomniał nawet.Masz takie słowa o Jehowie, jak Jezus był na palu w waszej Biblii?Ja nie widzę, więc okłamujesz.Eli to jest Bóg, a nie Jehowa. Wiesz o tym?
To do którego Boga zwracał się Jezus, do bezimiennego ?
Do Ojca się zwracał.Ja do swego ojca nie wołam Czesław. Tylko tato, tata, ojciec, czy ojcze.Tak jest, masz rację, zwracał bezimiennie. Eli, Ojcze, Abba.
Dlatego Jezus tez nie wołał "Jehowo" ale Ojcze. Nie znaczy to , ze Ojciec Jezusa to bezimienny Bóg. Nawet twój ojciec ma imię jak słusznie zauważasz
tak. nawet 144000 przybiera innego imienia. Teraz- Arcykapłan.jakie jest jego prawdziwe Imię?
Ty chłopie ciągle mówisz o bezimiennym.Jezus nie wołał po imieniu. Wołał: Eli, Abba, Ojcze, Panie nieba i ziemi.Nie sprzedaż mi kitu.Jezus nie powiedział macie do mego Ojca mówić Jehowo jak do kumpla.