Obwodowi to pasożyty. Taka prawda. U mnie grono nie lubi obecnego karierowicza, bo taka z niego pospolita menda. Poczuł władzę to się rządzi, rady rodzicom takie sieka, jakby sam miał 1500+ conajmniej, do tego do szaraczków nie podejdzie, bo po co? Hajs się zgadza. Jak się go jeszcze pytałem to bodaj 6 tygodni "urlopu" mają. Toż to więcej niż wszyscy na etacie po 10 latach pracy! Żyć nie umierać. Tylko żona biedna, bo cały czas słucha jak ten krasomówca co tydzień sieka wykłady i kobitka mu więdnie duchowo, bo Strażnica nigdy nie ma lektora
Tutaj w grę wchodzą np. takie słowa:
2 Tes 3:8 - "ani u nikogo nie jedliśmy pokarmu za darmo. Wręcz przeciwnie, w trudzie i mozole pracowaliśmy nocą i dniem, żeby żadnego z was nie obarczać kosztownym brzemieniem."
Paweł nie był pasożytem. Był ciężko pracującym człowiekiem i miał swoją godność. Takie domokrążne gnidy godności nie mają, ale listę pełną wymagań już tak.
Ich ulubiony fragment jest taki:
1 Tym 5:17, 18 - "Starsi, którzy bardzo dobrze przewodzą, niech będą poczytywani za godnych podwójnego szacunku, zwłaszcza ci, którzy ciężko pracują, przemawiając i nauczając. Albowiem Pismo mówi: „Nie masz nakładać kagańca bykowi, gdy wymłóca ziarno”; a także: „Pracownik jest godzien swej zapłaty”
Oni naprawdę uważają, że są godni swej zapłaty. Co sobie myśli NO? "Przecież popylam po terenie jak zając z biegunką po krzakach. Co z tego, że nie mam studiów ani odwiedzin, bo co tydzień jestem gdzie indziej na hacjendzie i terenie? Lubię tak sobie podreptać, dzięki temu mam kozackie krążenie, doceniam bardziej swoją nową furę, a do tego pracuję na lokacie w niebie. Mój Bóg ceni, gdy wstaję rano, trzasnę co tydzień dzień w dzień tę samą zbiórkę, a potem wyruszę do służby, nażrę się jak świnia, bo gotują dla mnie konkretnie, później znowu wrócę na teren, bo trenuję chodziarstwo dwa razy dziennie - w międzyczasie trafię na jakiegoś młokosa, który pewnie się ubiega o przywileje, bo widzi, że fajnie być nadzorcą, a wieczorem albo zebranko albo spanko. Tylko figofago zawsze w poniedziałek."