Moderacja ładnie w koszu mnie prosiła o powstrzymanie sarkazmu, więc pominę tego, kto pisze "w obronie wiary", ale w rzeczy samej... "dobra robota", chłopaki. Widzę co jest grane.
DLA sprostowania, nie chodziło mi o osobę która założyła blog internetowy o temacie: "W obronie wiary" lecz o tych którzy wpisuje
w tym wątku swoje zdanie do czego mają zresztą słuszne prawo. Do brzegu,
nie widzisz zatem co jest grane.
A Twój wpis jest przykładem WTS-owskiej manipulacji, typowym przykładem że powtórzę. Czego będziesz bronił, podwójnych standardów, przekierowując myśli i temat rozmowy.
W jednym kraju flaga danego kraju może wisieć na budynku Korporacji a drugim nie, pedofilia jest faktem w "świętej Organizacji" Ty będziesz mówił za kłamiącymi SZERYFAMI,
"to wymysł odstępców", w jednym kraju można dawać łapówki w drugim nie, przykład, Znasz fakty związane z braćmi w Malawi, wiesz co tam się działo ze względu na politykę WTS? "Mężczyźni, kobiety, dzieci - tracą domy i pola są bici i torturowani,
gwałceni i zabijani - a to wszystko z powodu odmowy zapłacenia w legalny sposób ceny za legitymacje przynależności do organizacji, która jest, we wszystkich swych intencjach i celach - rządzącą instytucją w ich kraju.
Z drogiej zaś strony (MEKSYK) mówią ludziom z innego kraju, że
mogą dawać oficerom łapówki za dokument, który
fałszywie zaświadcza, że odbyli służbę wojskową i znajdują się w
pierwszej rezerwie armii." za Rajmundem Franzem KRYZYS SUMIENIA strona 180, jakby nie patrzeć członek ciała kierowniczego.
Napiszesz odstępca,
Twoje prawo, ale dzięki temu odstępcy wiemy co się dzieje u tych co głoszą "PRAWDY BOŻE'' Mojżeszowa 18:20-22 obrzydliwość. Dodam że w Polsce do pewnego momentu młodzi bracia też szli do więzienia za odmowę służby wojskowej, ale w pewnym momencie wtedy Brooklyn doznał olśnienia i poszedł na układ ze światem, myślę że o tym wiesz, a często przywoływani trzej Hebrajczycy szli na jakikolwiek układ, a Daniel szedł na ustępstwa, myślę że nie ma potrzeby opisywać tych sytuacji.
Nie patrz na kwestię tunelowo, monotematycznie - spójrz na panoramę a zobaczysz sznurki i to jak te sznurki i przez kogo są pociągane
Pozdrawiam wszystkich myślących nie tak jak WTS.