Ale oni na tacę nie zbierają, nic dodać, pedofilia kosztuje, a dojna krowa się kurczy, poza tym jeżeli oni biednych braci z Afryki, którzy nie mają co jeść, podają dla reszty świata jako przykład ofiarności, to o zgrozo, co jeszcze można pisać i myśleć o tych siedmiu z Warwick.
Do starszych stosują przymus bezpośredni, ciekawe ilu się wybudzi. Gdy chodziłem jeszcze na zebrania, a lubiłem siadać z tyłu by widzieć reakcje niektórych, to pamiętam nie raz jak żony niektórych starszych coś tam szeptały do ucha swym mężom gdy odczytywany list dotyczący decyzji związanych z finansami.
Ale oni na tacę nie zbierają, dobre sobie, heh.
Pozdrawiam
Obrzydliwe hieny finansowe, bez żadnych skrupułów!! W Polsce, też między braćmi mówiło się, że niektórych publikacji jeszcze nie ma w druku, bo za małe datki wpływają do centrali.
Pamiętam, tak było w przypadku książki "Wspaniały finał Objawienia ..." jak trzeba było poprawiać w książce "nieaktualne" akapity.
Takie informacje, to jak kara nałożona przez CK.
"Dacie więcej kasy, wydrukujemy wam to i to!"
Dojdzie do tego, że usługujący będą musieli pokrywać różnicę w brakach, żeby datki ze zborów były przynajmniej takie same.
Dopiero się okaże, jakie to są:
• dobrowolne datki ...
• i z jak ochotnego ducha ...
A przy obecnym spadku głosicieli, w Polsce, to ciekawe, kiedy pojawi się ten "prześwietny", zweryfikowany PNŚ, w szarej okładce.
Pewnie kolejne kraje będą dostawać takie listy o spadku 'dochodów'. Może za niedługo Polska też dostanie taki list bo 'odstępców' jest coraz więcej
Może już jakaś "tajna" korespondencja fruwa na ten temat.
"Nie, nie, nie, my na tackę nie zbieramy, tylko strzyżemy, ile się da!!" Kurde, tyle tysięcy tam utopiłam.