W organizacji jestem od Października 1984 roku. Należy podkreślić JESZCZE jestem. Od trzech miesięcy zaczęły mi spadać łuski z oczu, a dokładniej w trakcie głoszenia rozmówca, któryś z kolei zagadnął w kwestii pedofilii, któryś z kolei, w między czasie, rozmowy dotyczyły dat 1925 i 1975 r. Nigdy nie dopuszczałem do siebie że jest inna w tym temacie informacja niż ta którą podaje organizacja, tak, zresztą jak wielu na tym forum, byłem zmanipulowany.
Zacząłem sięgać do tego co nie właściwe, i okazuje się że Geoffrey Jackson jak najnormalniej w świecie kłamał zeznając przed komisją do spraw pedofilii w Australii. Moje podejście do tego zagadnienia było następujące: Bóg niszcząc Sodomę i Gomorę pokazał bardzo wyraźnie co myśli o zboczeniach, a tu podejmuje się dyskusje, o czym, o dwóch świadkach. To przelało czaszę goryczy, zacząłem szukać więcej, postarałem się o tomy strażnicy z lat 60-tych i 70-tych, które wyraźnie określają rok 1975 na koniec tego systemu rzeczy. Rutherford samozwańczy szeryf nakręcił rok 1925 a że nie wyszło to powiedział "cóż wygłupiłem się" na to brak mi normalnego określenia, należało by to określić dosadnie ale...... Długo i dużo by pisać. "Nie gromadźcie sobie skarbów na ziemi" powiedział nasz Pan Jezus, a oni co wspaniała siódemka z Warwick, wybudowali sobie całoroczny ośrodek wczasowy, przywłaszczyli sobie sale królestwa na całym świecie, a tych którym się to nie podoba odsuwają, tak działają kierujący się miłością CWANIACY.
Jestem wdzięczny wielu osobom dzięki którym jestem tu gdzie jestem, bo to dzięki wiedzy która jest właśnie tu w internecie, można było zweryfikować to co było kłamstwem i czymś złym ohydnym dla organizacji, okazuje się że wszystko to co piszą tak zwani odstępcy to prawda. Między innymi dziękuję założycielom tego forum, Prawda o prawdzie, Aleksandrowi za akcję we Wrocławiu, za akcje przed tego rocznymi kongresami, filmiki z wizyt tak zwanych pasterskich, a tak na prawdę to nic nie miało to wspólnego z troską o jednostki, dla przykładu wizyta nadzorcy obwodu z koordynatorem grona starszych Kalisz 19 Sierpień 2016,(kwestia dotyczy Macieja i Leny) wizytujący w ogóle nie słuchali tych do których przyszli, że napiszę podstawą jakiejkolwiek właściwej komunikacji jest wysłuchanie i słyszenie tego co ma druga strona do powiedzenia. Dziękuję serdecznie że jesteście, łączy nas jedno Pismo Święte, tych co wierzą, należy dodać PRAWDZIWE Pismo Święte, nie przekłamany twór, który jeszcze nie raz zmieni swoje oblicze bo przecież światło się zmienia. Na koniec, skoro założycielem był Russel, będący masonem do końca swoich dni, to czyja jest to organizacja, Boża? Jakiego Boga? 2 Koryntian 4:4. Tak chwała Chrystusa nie ma świecić, lecz jakiegoś Jehowy, o znaczeniu imienia (Je howah), drugiej części nie piszę, gdyż ta kwestia zapewne jest dobrze opisana na tym forum. Na długo przed tym jak Świadkowie Jehowy zaczęli używać formy imienia Bożego Jehowa używali jej Masoni, to są fakty których pełno w internecie.
Pozdrawiam wszystkich