Akcja bardzo pożyteczna. Coraz więcej ludzi zaczyna pytać kim są Świadkowie Jehowy, że tak z nimi wszyscy walczą ? Dziękujemy !
Ależ wy macie mózgi sprane. Tłumaczysz sobie jak chcesz rzeczywistość. Pytają się o co chodzi z tymi Świadkami, a potem kopara im opada jak dowiadują się prawdy o Świadkach. Zawsze jest fasada - uśmiech, nieskazitelna postawa, elegancki ubiór itd, a za zamkniętymi drzwiami burdel na kółkach w każdym zakątku Organizacji. Każdy człowiek z którym rozmawiam o tej organizacji mówi" "my wiedzieliśmy, że to jest sekta, ale nie chcieliśmy robić tobie przykrości", albo "ja myślałem, że nie jest z nimi aż tak źle".
Najśmieszniejsze jest to, że Świadkowie innych traktują jak półgłówków, a tak naprawdę jest odwrotnie. To jest niesamowite. Byłem nim to wiem. Patrz na fakty. Zobacz jak we wszystkich statystykach Organizacja leci w dół. Zobacz ile ludzi odchodzi i przestań sobie w głowie tworzyć nierealny świat i zaklinać rzeczywistość. Wypierasz po prostu z mózgu to co jest niewygodne, tak jak zostałeś zaprogramowany na zebraniach itp.
A tak PS. do Ciebie Trampek, przejrzałem Twoje wpisy na forum, jakie ty farmazony gadasz. Masz żadne, nawet zielonego pojęcia nie masz na temat prawdy Biblijnej. Gadasz zgodnie z tym co czytasz w Strażnicy. A tutaj na forum jest znacznie więcej ludzi z większą wiedzą Biblijną niż te błądzące klauny z Ciała Kierowniczego.
Myślisz, że dlaczego nigdy nie zgodzili się na otwartą rozmowę z ludźmi, którzy mają inne zdanie na temat tego co jest napisane w Biblii? Bo taka konfrontacja zakończyła by się porażką tej starej wiedźmy Strażnicy. Dlatego zawsze uciekają jak tchórze i odcinają się od takich rozmów myśląc że to zagrożenie od strony diabła. Skoro mają tak delikatną i kruchą wiarę, że można zniszczyć ją dwoma zdaniami to co to za wiara? Bo nie można obronić czegoś co jest tak głupie jak min Ty piszesz.