Nie tylko Świadkowie Jehowy.
Prześladowania chrześcijan 2017.Do założenia tego wątku zainspirowało mnie niedawne spotkanie z mocno wierzącym Świadkiem Jehowy, który był bardzo zdziwiony, kiedy dowiedział się ode mnie, że na świecie żyją dzisiaj chrześcijanie, którzy przez wiarę w Chrystusa doznają cierpień a nawet śmierci.
Chciałbym abyście zwrócili uwagę, drodzy Świadkowie Jehowy, że nie tylko Wy jesteście prześladowani za swoją wiarę. Wielu chrześcijan na całym świecie przechodzą prześladowania, tortury które często kończą się śmiercią.
Skąd my to znamy:
"Wszyscy afgańscy chrześcijanie mają muzułmańskie pochodzenie.
Gdy staje się jasne, że muzułmanin przyjął chrześcijaństwo, społeczeństwo i rodzina traktuje go jak wroga. Takiej osobie grozi śmierć, nawet z rąk najbliższej rodziny." (od 0:46 sekunda)
Nie chcę pokazywać tutaj drastycznych scen, uciętych głów, dzieci które palone są w klatkach na żywca, gwałtów i innych okropieństw wykonywanych na chrześcijanach. Kto chce, sam znajdzie takie informacje, filmy i zdjęcia w mediach.
Dlatego przyjęte w zborach założenie, że tylko Świadkowie Jehowy są prześladowani za wiarę, bo jako jedyni są religią prawdziwą , jest mitem i zwykłym kłamstwem.
"Wiele milionów chrześcijan na całym świecie jest prześladowanych z powodu swojej wiary. Chrześcijanie należą do najbardziej prześladowanej grupy religijnej.
Open Doors co roku publikuje Światowy Indeks Prześladowań, który jest listą 50 krajów, gdzie chrześcijanie są najbardziej prześladowani i dyskryminowani z powodu swojej wiary. Zarejestrowana i udokumentowana jest także siła prześladowania i ucisku chrześcijan z całego świata. Indeks jest opracowywany przez międzynarodową niezależną grupę ekspertów przy współpracy z chrześcijanami z dotkniętych krajów. Przy pomocy tej listy Open Doors uświadamia kościoły, społeczeństwo, media i polityków o sytuacji prześladowanych, aby móc skuteczniej nieść potrzebą pomoc."