Odświeżyłem temat Skarbimierza w związku z ostatnią inicjatywą dotycząca mapy sprzedanych nieruchomości orga.
Wiemy, że Sala Zgromadzeń w Skarbimierzu była na sprzedaż, bo oficjalnie o tym informowano. W przeciwieństwie do innych nieruchomości organizacji nie była ona prawdopodobnie nigdy wystawiona na sprzedaż w ogólnodostępnych kanałach, w przeciwieństwie do innych nieruchomości (nawet gdy ich ceny dochodziły do kilkunastu milionów złotych, jak jedna ze sprzedanych w Polsce działek orga).
Zrobiłem małe poszukiwania, przejrzałem Internet także z zagranicznych IP, żeby trafić może coś, na co z lokalnego IP nie trafię, ale nadal nie znalazłem niczego co by dotyczyły sprzedaży Skarbimierza, co karze mi uważać, że czymś ta sprzedaż różni się od pozostałych. Jeśli ktoś z was miałby chwilę czasu, by poszukiwać informacji na ten temat, albo jakieś źródło, które mogłoby powiedzieć coś sensownego, to zachęcam.
Nie chciałbym tu ponownie budzić dyskusji na ten temat - potraktujcie to proszę jako ogłoszenie parafialne