Szanowny panie Kserksess , czy Ty miałeś doczynienia z Komitetem sądowniczym ustanowionym przez Jehowe ? To ciebie zapraszam ,zobaczysz tam jak wspaniały jest Jehowa , zwykły człowiek przewyższa go poszanowaniem sprawiedliwości , miłosierdziem i miłością . Tego Jehowa nie posiada . Bo jest kłamcą , książka Paście trzodę Bożą jest tego dobitnym przykładem . Jest tak tajna że nikt nie może do tego zajrzec . Tam zobaczysz sprawiedliwość tego jehowy . Ten twój jehowa nakazuje gardzic człowiekiem który nie wielbi Ciała kierowniczego . Co ty możesz wiedzieć kiedy ktoś kto uznaje Jezusa Chrystusa jako Pana jest publicznie ogłaszany jako Rozpasaniec Odstępca . Ludzie którzy uwierzyli Jezusowi Chrystusowi są tak traktowani , w jednej sekundzie ci co ciebie serdecznie witali , Gardzą i spluwają na twoj widok . Własne dzieci gardzą rodzicami tylko dlatego że nie uznają Ciała kierowniczego . Czy to twój pieprzony jehowa wył z bólu wydając na świat dziecko , czy to jehowa nie spał po nocach i płakał gdy dzieci chorowały czy to jehowa dbał i martwił się kiedy dzieci dorastaly miały problemy czy to jehowa dzielił z nimi troski i radości życia codziennego . Nie i jeszcze raz nie to nie jehowa !!! To Pan nasz Jezus Chrystus był i przeżył to wszytko co my przeżywamy i umarł za nas . Stanowszy najpierw przed tajnym komitetem sądowniczym który skazał Go na śmierć , i to na smierć krzyżową . Dzieci które tak ciężko wychowywalismy dziś gardzą swoimi rodzicami z powodu że uznaje Jezusa Chrystusa jako Pana a nie Ciało Kierownicze . Sytuacja jest też odwrotna rodzice gardza swymi dziećmi z tego samego powodu , wiele lat nie widzą swoich wnuków nawet ich nie znaja. Więc proszę cię przestań pieprzyć nam o jehowie . Wiedz że gdy tylko Uznasz jako swego Pana Jezusa Chrystusa , sam to odczujesz , wierz mi lub nie ,ale to będzie tak potężne uczucie , że sam nie będziesz wiedział co się z tobą dzieje , To że teraz mówisz i uznajesz Jezusa jako Pana to są tylko słowa , Być może też doznasz tej niesamowitej Łaski Bożej i miłości Chrystusowej , ale wierz mi , stracisz w tym momencie wszystko rodzinę przyjaciół całe twoje życie wywróci się do góry nogami , Dopiero doznasz prawdziwej świadkowskiej miłości . Dla Chrystusa warto bylo stracić wszystko. Jeszcze jedno Ci powiem to że teraz sypiesz wersetami z Biblii to niczym nie świadczy , bo tak zostaliśmy przygotowani przez WTS by toczyć boje na wersety wyrywanymi z kontekstu i wtedy czujesz się taki Happy bo zwyciezyles , Gdy doznasz tej Bożej Łaski twoje biblijne myślenie też ulegnie zmianie , bo To DUCH SWIETY POPROWADZI CIĘ WE WSZELKIE POZNANIE . Takie przepychanki słowne typu czym jest nowa ziemia czy takie różne co widzę w twoich postach nie będą miały miejsca twoje myślenie biblijne ulegnie też zmianie . Czytając Biblię czytał ja będziesz i rozumiał na sposób duchowy bo to Duch będzie tobą kierował , teraz twoje myślenie jest cielesne bo to ciało jest twoim przewodnkiem . Na twoje posty juz nie mam zamiaru odpowiadać . Zwracam się do wszystkich uczestników na forum , proszę nie kontynuować dalszej konwersacji z ty panem , nie ma sensu podgrzewanie atmosfery bo takie przepychanki niczemu nie służą , Ja osobiście mam bolesne przejścia z tą organizacją którą ten pan na tym forum reprezentuje . Jeśli ktoś chce ,nikomu nie zabraniam , dla mnie to raczej niczemu nie służy .Pozdrawiam wszystkich .