Witaj Alicjo!
Moi przedmówcy powiedzieli już wszystko , czego nie wiedziałam ja zostając Świadkiem Jehowy , zostałam nim na długie 33lata , wychowałam dwoje dzieci , Alicjo skorzystaj z wiedzy tu obecnych , nie oceniaj ale zbieraj informacje , konfrontuj , na studium stawiaj pytania o których poprzednicy mówili , nie oceniaj ale konfrontuj ! ocenę pozostaw na koniec ,
Jeżeli masz potrzebę rozmów ze Świadkami Jehowy to być może tak jak napisał ktoś wcześniej znajdujesz się na życiowym zakręcie,
dlatego NIE DAJ SIĘ OCHRZCIĆ ! dopóki nie uzyskaj odpowiedzi na wszystkie pytania , te trudne dla Świadków również !
Obserwuj reakcje na te pytania osób z które z Tobą studiują , jeżeli zostaniesz zaproszona na zebranie nie obawiaj się tam też zadawać GŁOŚNO tych pytań , czytaj nie tylko materiały dostarczone przez świadków ale również proponowane przez uczestników forum ,pytaj , obserwuj konfrontuj ! wtedy uzyskasz pełen obraz tej organizacji , tylko wtedy podejmiesz ŚWIADOMĄ decyzję .
Nie zamykaj się na tych których Świadkowie Jehowy nazwą ODSTĘPCAMI , którymi posługuje się diabeł aby wypróbować TWOJĄ wiarę w Jehowę , zachowaj otwarty umysł i serce .
Życzę Tobie powodzenia