Kolejne kłamstwo.
"Okup - doskonały dar od Boga". Strażnica 15.02.2017
6. Na podstawie ofiary Chrystusa Jehowa przebacza grzechy osób, które przejawiają wiarę. Przyjmuje do grona swoich czcicieli tych, którzy oddają Mu życie. Uznaje pomazańców za prawych jako synów, a „drugie owce” — jako przyjaciół (Jana 10:16; Rzym. 5:1, 2; Jak. 2:21-25).
Jn 15:13 Nikt nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół swoich. 14 Wy jesteście przyjaciółmi moimi, jeżeli czynicie to, co wam przykazuję. 15 Już was nie nazywam sługami, bo sługa nie wie, co czyni pan jego, ale nazwałem was przyjaciółmi, albowiem oznajmiłem wam wszystko, co usłyszałem od Ojca mego.
Od rozdz. 13, Jezus mówi do apostołów, czyli tych, którzy także uczestniczyli w Wieczerzy.
Kolena bzdura to podział na "Braci 144) i "btaci dtugich".
11. Jehowa nie okazuje dobroci tylko kilku uprzywilejowanym osobom. Jezus powiedział: „Każdy, kto wykonuje wolę Boga, ten jest mi bratem i siostrą, i matką” (Marka 3:35). Wolą Jehowy jest, żeby wielbiła Go niezliczona „wielka rzesza” ze wszystkich narodów, plemion i języków. Ci, którzy przejawiają wiarę w okup i są posłuszni Bogu, będą mogli powiedzieć: „Wybawienie zawdzięczamy naszemu Bogu, który zasiada na tronie, i Barankowi” (Obj. 7:9, 10).
Odnośnik do "wielkiej rzeszy". Ale czym różnią się ci bracia Chrystusa od tych "właściwych"? To chyba jakaś wyższa filozofia.