Rzeczywiście i publikowali je do kwietnia 1989 (na maj).
W ang. tego nie było;
Ale dziwne, skoro od 1987 już były pol. broszury.
*** w88 1.7 s. 31 Teksty dzienne na sierpień ***
Teksty dzienne na sierpień
1. Człowiek mądry więcej jest wart niż mocny, a mąż rozumny więcej niż silny (Prz. 24:5, Biblia poznańska).
2. Kto mniema, że stoi, niech się strzeże, aby nie upadł (1 Kor. 10:12).
3. Moje owce słuchają mego głosu, a ja je znam i one idą za mną (Jana 10:27).
4. Kto rzeczywiście jest niewolnikiem wiernym i rozumnym, którego pan jego ustanowił nad czeladzią, aby jej dawał pokarm na czas słuszny? Zaprawdę powiadam wam: Ustanowi go nad całą swoją majętnością (Mat. 24:45, 47).
5. I co jeszcze mam powiedzieć? Nie wystarczyłoby mi bowiem czasu na opowiadanie o Gedeonie, Baraku, Samsonie, Jeftem, Dawidzie, Samuelu i o prorokach (Hebr. 11:32, Biblia Tysiąclecia).
6. Żebyś to zwracał uwagę na moje przykazania! Wtedy jak rzeka stałby się twój pokój, a twoja sprawiedliwość jak fale morskie (Izaj. 48:18).
7. Jeśli kto chce iść za mną, niech się zaprze samego siebie i weźmie swój pal męki na siebie i naśladuje mnie wytrwale (Marka 8:34).
8. Przez jednego człowieka grzech wszedł na świat i śmierć przez grzech, i tak śmierć rozpostarła się na wszystkich ludzi, ponieważ wszyscy zgrzeszyli (Rzym. 5:12).
9. Nie dzieci powinny gromadzić majątek dla rodziców, ale rodzice dla dzieci (2 Kor. 12:14, Biblia warszawska).
10. Wówczas uczniowie postanowili posłać, każdy według możliwości, doraźną pomoc braciom, którzy mieszkali w Judei (Dzieje 11:29, Bw).
11. Bo Bóg wysłał swego Syna na świat, nie aby sądził świat, lecz by świat przezeń został zbawiony (Jana 3:17).
12. Ojcze mój, jeśli to jest możliwe, niech ten kielich mnie minie; lecz nie jak ja chcę, ale jak Ty chcesz (Mat. 26:39).
13. Ale ścieżka sprawiedliwych jest jak jasne światło, które coraz bardziej się nasila, aż do nastania pełnego dnia (Prz. 4:18).
14. Gdy to usłyszał, mocno się zasmucił, gdyż był bardzo bogaty (Łuk. 18:23, BT).
15. Co już się działo, to też dziać się będzie, i co zostało uczynione, to będzie czynione; a więc nie ma nic nowego pod słońcem (Kazn. 1:9).
16. A z imienia będzie zwany: Cudowny Doradca, Potężny Bóg, Wieczysty Ojciec, Książę Pokoju (Izaj. 9:6).
17. Okazując osobiste zainteresowanie nie tylko dla swych własnych spraw, lecz we własnym interesie również dla spraw innych (Filip. 2:4).
18. Przyłóżcie sierp, bo żniwo już dojrzało, (...) kadzie aż przelewają się — tak wielka jest ich złość. (...) zadrży wtedy niebo i ziemia. Ale dla ludu swego Jahwe będzie ucieczką (Joela 4:13, 16, Bp).
19. Módlcie się [bezustannie], abyście nie popadli w pokusę. Duch wprawdzie jest chętny, lecz ciało jest słabe (Mat. 26:41).
20. Chrystusa (...) którego wprawdzie niebo rzeczywiście musi zatrzymać w swym obrębie aż do czasów przywrócenia wszystkiego, o czym Bóg mówił przez usta swych świętych proroków z dawnych czasów (Dzieje 3:20, 21).
21. Co się (...) tyczy miłości braterskiej, to (...) sami jesteście pouczeni przez Boga, aby się wzajemnie miłować (1 Tes. 4:9).
22. Chętnie zatrzymałbym go przy sobie, aby w twoim imieniu usługiwał mi w więzieniu [w którym przebywam dla] ewangelii (Filem. 13, Bp).
23. Tak rzekł Jehowa, twój Odkupiciel, Święty Izraela: „Ja, Jehowa, jestem twoim Bogiem, który cię uczy [czerpać] dobrodziejstwa, który sprawia, że stąpasz drogą, jaką powinieneś chodzić (Izaj. 48:17).
24. Nie wzbraniaj się czynić dobrze potrzebującemu, jeżeli to leży w twojej mocy (Prz. 3:27, Bw).
25. Będąc tedy na skutek wiary uznani za sprawiedliwych, cieszymy się pokojem z Bogiem przez naszego Pana Jezusa Chrystusa (Rzym. 5:1).
26. Przez wiarę podbili królestwa, zaprowadzili sprawiedliwość, otrzymali obietnice, zamknęli paszcze lwom (Hebr. 11:33).
27. Lecz kto mnie [prawdziwej mądrości] słucha, bezpiecznie mieszkać będzie i będzie wolny od strachu przed nieszczęściem (Prz. 1:33, Bw).
28. Kapłani niosący arkę przymierza z Jehową stali bez ruchu na suchym gruncie pośrodku Jordanu (Joz. 3:17).
29. Głoś Słowo, czyń to pilnie w porze sprzyjającej, w porze uciążliwej; upominaj, strofuj, usilnie zachęcaj — z całą wielkodusznością i umiejętnością nauczania (2 Tym. 4:2).
30. Dobrze dla męża, gdy dźwiga jarzmo w swojej młodości (Lamentacje [Treny] 3:27, BT).
31. Niechaj wszyscy, którzy są niewolnikami pod jarzmem, dalej uważają swych panów za godnych wszelkiej czci, aby nigdy nie bluźniono imieniu Bożemu i nauce (1 Tym. 6:1).