Pojawiła się kolejna porcja "pokarmu duchowego" - do obejrzenia i posłuchania tutaj:
https://tv.jw.org/#pl/video/VODStudio/pub-jwb_201609_1_VIDEONie ma już napisów! Można sprzątać i słuchać.
Audycję prowadzi David Splane z towarzyszem - „pieszczotliwie nazywanym Rocky”. Bardzo to dwuznaczne.
Nie oglądałam całości. Od lipca nie daję już rady. Mój organizm nie trawi już tego pokarmu.
Nawet zapomniałabym o tym, że kolejny miesiąc i pewnie już jest nowy odcinek serialu z Brooklyn-u, gdyby nie bracia w USA i ich forum.
Zwrócili uwagę na pojawienie się nowej, brakującej pieśni 151 o kontrowersyjnym tytule "Objawienie synów Bożych".
Nie jest ona jeszcze dostępna w naszym języku na jw.org, ale można jej posłuchać właśnie w tej audycji.
Mniej więcej od 44 minuty brat Splane mówi:
"W czerwcu opublikowano w wersji elektronicznej kilka nowych pieśni Królestwa, ale jednej brakowało: 151. Zauważyliście to, prawda? Wiemy, że tak, bo nic nie uchodzi waszej uwagi, bracia i siostry. I oto mamy pieśń 151. Nosi tytuł „Objawienie synów Bożych" . Przypomina nam, że zbliża się chwila, gdy pomazańcy usłyszą ostateczne wezwanie. Posłuchajmy.” (43:54). Zaraz na początku Splane bawi się w dyrygenta i wymachuje rękoma.
A to tekst całej pieśni:
"Już wkrótce swych wybranych sług sam Bóg objawić chce.
Powierzy im niebiański rząd, gdzie Królem Jezus jest.
Refren: Objawią się synowie Jah, a z nimi Chrystus Pan.
W zwycięstwie udział będą brać, nagrodę Bóg im da.
Wezwania głos rozlegnie się za kilka krótkich chwil.
Sam królów Król i panów Pan zabierze resztę z nich.
W zwycięstwie udział będą brać, nagrodę Bóg im da.
Gdy Armagedon skończy się, zaślubin przyjdzie czas.
Baranek i wybrany lud przywrócą pokój nam.
W zwycięstwie udział będą brać, nagrodę Bóg im da." „To bardzo aktualna pieśń, zważywszy na bliskość końca” - Jak widać ostro szykują się na porwanie do nieba
, które nastąpi "za kilka chwil".
Nie wiem czemu, ale melodia tej pieśni jakoś mi bardzo przypomina utwory Audiomachine.
Wyrywkowo przeglądając audycję natrafiłam na "ważne ogłoszenie".
Już pod koniec (1:03:30) Splane, który wyjątkowo w tym odcinku próbuje być komiczny, mówi:
"A teraz coś o 1 września. To data rozpoczęcia przeprowadzki rodziny Betel z Brooklyn-u do nowego Biura Głównego w Warwick w stanie New York. Jeśli słuchacie nas w Wielkiej Brytanii pewnie wymawiacie to inaczej, tak jak inaczej wymawiacie słowo „pomidor”, ale to to samo miejsce. Bardzo, bardzo cieszymy się z tej przeprowadzki, ale przeniesienie całej rodziny Betel z Brooklyn-u do Warwick to gigantyczne przedsięwzięcie i trochę potrwa. Wiemy, że chcielibyście jak najszybciej zobaczyć to miejsce na własne oczy, lecz nie uda nam się przygotować obiektów do zwiedzania wcześniej niż na poniedziałek 3 kwietnia 2017 roku. Powtórzę: będziemy mogli udostępnić obiekty zwiedzającym dopiero w poniedziałek 3 kwietnia 2017 roku. Jeśli w międzyczasie będziecie oglądać Walkill lub Patterson możecie mieć ogromną pokusę podkraść się do granic posiadłości w Warwick, zamaskować się, przymocowując kilka gałązek do kapelusza, wspiąć się na drzewo i sprawdzić, co da się zobaczyć. Prosimy, nie róbcie tego. Pilnie pracujemy, by wszystko przygotować na wasze przyjęcie. Chcemy, by wszystko było jak należy, gdy obiekty zostaną otwarte dla zwiedzających. I jeszcze jedna informacja: będziecie mogli planować wycieczkę on-line. Przygotowujemy taką możliwość dla zborów i biur oddziałów. Dzięki temu unikniecie tłoku."Jak widać, CK jak zwykle jest pilnie zajęte "dziełem Pańskim", czyli przeprowadzką i przygotowaniem na tłumy gości, mimo, że już "za kilka chwil" zostaną porwani do nieba. Cóż za poświęcenie dla 8 milionów braci i sióstr, którzy nie mogą się doczekać, żeby obejrzeć te nowe włości.
Jednym słowem -
Kabaret Starszych Panów.
Ps. W audycji też m. in. odwiedziny w dziale plastycznym Biura Głównego, podczas których można zobaczyć, jak powstają materiały audio i video, w tym "cudowne" ilustracje w publikacjach.