Wszystko fajnie, tylko że w tym drugim filmiku to co pokazują to nie jest oryginalne logo jw.org, tylko jakaś samoróbka.
Po lewej zrzut z filmu, w środku oryginalne logo z ich strony, po prawej logo zarejestrowane przez nich w urzędzie patentowym:
Pomijam już nawet kolorystykę, ale na tym logo jest użyta zupełnie inna czcionka - Arial. WTS używa czcionki zaprojektowanej przez siebie w swoim logo (a w tym z urzędu patentowego jest Helvetica), więc to nie ich robota. Na moje to dzieło jakiegoś nadgorliwego głosiciela, który nie miał co robić z pieniędzmi.
Cieszę się, że to zauważyłeś....
Wiem o tym, zdążyłem to kiedyś już zauważyć. Ale to już nie ma znaczenia czy logo jest takie czy inne. Reklamuje stronę JW.ORG. Obojętne też jest to, że mógł to zrobić ktoś bez pozwolenia WTS. Mogła to być zmyła. Pierwwszy filmik rozwiewa wszystkie wątpliwości kto za tym stoi
Ciekawie robi się od połowy filmu:https://youtu.be/Zr4vZtFUEco?t=747W tym pierwszym filmiku chłopaki reklamują jw.org na tabletach Appla a obok stoi stojak z literaturą, no i wspaniałe przypomnienia z kongresów.
Zarówno 1 jak i drugi filmik to ta sama firma pod tym samym kanałem i stroną internetową co "Game Show Social" - "BEARTAI". Mamy klops Co ciekawe Kim zadzwoniła kiedyś do biura głównego w USA i pytała o sprawę. Na koniec powiedziała: "
ciekawe czy ten filmik z Youtube zostanie zdjęty", czyli czy coś z tym zrobią skoro ktoś używaa loga JW.ORG nielegalnie, lub czy ktoś się mógł podszyć pod WTS? Zresztą po co?
Kim & Mikey: opublikowała film
06.03.2015 czyli prawdopodobnie
przed kongresem specjalnym 2015 i przed opublikowaniem pierwszego filmiku z kanału Beartai, który datuje się na
23.09.2015 czyli prawdopodobnie po kongresie. Tam Watchtower i ich strona jest reklamowana całą gębą.
CZYLI NIC Z TYM NIE ZROBILI !!!Dodam tylko tyle, że podczas rozmowy z Kim, siostra z Biura Głównego otrzymała informacje o dziwnej sprawie z Logiem i dokładnie wiedziała jak tego szukać.
A to filmik również o rozmowie telefonicznej do biura w sprawie Gier, ale tego nie zdążyłem przesłuchać: