Dzisiaj bracia, Świadkowie Jehowy też odważnie na przykład głoszą orędzie biblijne w miejscu, w którym jest to zabronione. Ale dlaczego to robią? Czytaliśmy że powinniśmy bardziej bać się Boga niż człowieka. Dlatego też takie osoby biorą sobie do serca rady żeby głosić dobrą nowinę".
W tym roku nie ma żadnych. Są tylko filmy do pobrania z jw.org.
WTS niedługo wyda własną Biblię - Wydanie Rozszerzone
A niech się d... pocałują, albo mnie. A może i dobrze, bo po co tyle tych świateł.Choć myślałem, że tą o Jezusie wydadzą.Ale widać Polsza w niełaskach nie tylko u Putina, ale i u Warwicka.
[...]Choć myślałem, że tą o Jezusie wydadzą.Ale widać Polsza w niełaskach nie tylko u Putina, ale i u Warwicka.
Tę książkę w Polsce zobaczymy po zrewidowanej Biblii - w języku angielskim cytaty zaczerpnięto ze zrewidowanego przekładu i już na jednym z kongresów, na których ogłoszono wydanie tej książki, mówca napomknął o tym, że to jest przyczyna, dla której nie ma na razie wersji polskiej (nawet elektronicznej).
A jakie publikacje z kongresu?
Będzie to kamień z tych kamieni co je Dawid miał..
Zapytam tylko nieśmiało dlaczego Jezus jest pisany z dużej litery, a z małej litery jest pisane imię Jehowa? Co autor miał na myśli?
A jak nazywasz Chrystusa? Chyba nie Jezus,bo to też taka nieoryginalna forma. Można o tym poczytać w wielu źródłach. A Izajasza, Jeremiasza? No jak ich nazywasz? Się pytam.