26 lipca Anno Domini 2019 za parę dni, a tutaj cisza jak makiem zasiał! !!!
Czy i w tym roku oderwiemy swoje cztery litery od komputerów i wyruszymy pod sale królestwa
A czy żółta wstążeczka już przy czapkach, rowerach, motocyklach i autach wisi? Warto zacząć wcześniej o parę dni i ciągnąć akcję parę dni dłużej. Dlaczego? Zaobserwowałem w 'minionych latach', że starsi w dniu 26 lipca albo przychodzą do sali sami z rana, albo delegują kogoś zaufanego i zrywają z płotu wszystek materiał. Starają się bardzo, aby głosiciele tego nie zobaczyli. Wobec powyższego warto 'umaić ' im salę parę dni wcześniej. Znam także takich, którzy wracają tam jeszcze raz po 26 lipca i ponownie wieszają 'ozdoby'.
Ja już mam komplet ulotek A4; pobrałem zeszłoroczne z sieci i wydrukowałem w porządnej drukarni. Mam także trochę do klejenia i szycia na tablicach ogłoszeniowych.
Mam także pytanie do znawców tematu, gdzie kupić jakiś klej i ewentualnie wałek do smarowania klejem?
W związku z tym, że ulotki mogą być zrywane przed tym, zanim je zobaczą głosiciele, postanowiłem zrobić dwustronną, jedno-kartkową ulotkę A5, do wkładania do zeszłorocznych trzech częściowych ulotek "Bezpieczeństwo rodziny". Robię to po to, aby rozprowadzając te ulotki, informować społeczeństwo o istnieniu takiego dnia pamięci.W ten sposób głosiciele dowiedzą się o tym pośrednio, w czasie głoszenia.
Poza tym, ponieważ rozprowadzanie ulotek po blokach ich mieszkańcom kojarzy się z zapychaniem skrzynek niepotrzebnymi ich zdaniem ulotkami reklamowymi, chciałbym Forumowiczów poprosić o wymyślenie fajnej, ale uniwersalnej nazwy dla naszych ulotek, pod którą odtąd będą znane. Jestem w stanie nagrodzić autora takiej nazwy kompletem ulotek różnotematycznych. Ja w rozmowach z głosicielami co prawda nieraz używałem nazwy "traktaty", po to aby im pokazać, iż my także możemy je wypuszczać na rynek, że nie jest to jakieś nieosiągalne cudo. Ale może nowa fajna nazwa by się przyjęła i byłaby charakterystyczna tylko dla byłych świadków, a poza tym, mieszkańcom nowa nazwa nie kojarzyła by się ze słowem ulotka ? Co wy na to? Ahoj!