Studium tej książki rozpoczęto po 2 latach od wydania w 2014:
*** mwb16 czerwiec s. 8 Królestwo Boże — 100 lat panowania ***
Począwszy od 19 września 2016 roku, na zborowym studium Biblii będziemy rozważać książkę Królestwo Boże panuje!
Podobno zdezaktualizowały się pewne kwestie w niej, np. rodzaje zebrań.
Tak jest.
Oto nowa treść na s. 188 z płytki:
Przygotowano do druku w czerwcu 2016 roku
Polish (kr-P)
© 2014
*** kr rozdz. 17 s. 188 Szkolenie poddanych Królestwa ***
ZEBRANIE CHRZEŚCIJAŃSKIEGO ŻYCIA I SŁUŻBY
Cel: Pomaga skuteczniej głosić dobrą nowinę i nauczać.
Czas trwania nauki: Nieograniczony.
Miejsce: Lokalna Sala Królestwa.
Kto może wziąć udział: Wszyscy, którzy regularnie chodzą na zebrania, zgadzają się z naukami biblijnymi i stosują się w życiu do zasad chrześcijańskich. Chętni zgłaszają się do nadzorcy zebrania chrześcijańskiego życia i służby.
Korzyści: Na zebraniu w tygodniu szkolimy się, jak szukać informacji i logicznie je przedstawiać. Poza tym uczymy się słuchać innych i koncentrować na ich potrzebach duchowych, a nie tylko własnych.
Arnie, wieloletni nadzorca podróżujący, opowiada: „Jako młody chłopak jąkałem się i miałem problemy z utrzymywaniem kontaktu wzrokowego z innymi. (...) [To zebranie pomogło] mi nabrać pewności siebie. Dzięki temu szkoleniu od Jehowy opanowałem metody ułatwiające kontrolowanie oddechu i koncentrację. Jestem bardzo wdzięczny, gdyż mogę wysławiać Boga w zborze i w służbie”.
W wersji papierowej z 2014 jest:
T... S... S... K... i treść trochę zmieniona.
Zmienili wypowiedź faceta jąkającego się, któremu w starszej wersji pomogła TSSK a w nowszej już pomogło mu nowe zebranie. Szybko leczą jąkających się.
Jak wiecie coś o innych zmianach, które wychodzą podczas studium to dopiszcie tu.