M: Fantom kilka postów niżej umieścił post uzupełniający w którym zauważył, że jednak niesłusznie oskarżył autora kanału o używanie niewłaściwego słownictwa.Na fp poświęconym Prawdzie o Prawdzie,został zamieszczony film zatytułowany:Świadkowie Jehowy rok 1914 - Pokolenia!?
Napisałem komentarz do tego filmu,że ogólnie lubię je oglądać(filmy z tego cyklu),zwracając uwagę na treści merytoryczne.
Zwróciłem uwagę na to,że autor tego filmu stwerdził,iż trzesienia ziemi od 2000 lat nie przybrały na zwiekszonej intensywności(nazwal to propagandą)co nie do końca jest prawdą.Z tego co czytałem(nie w literaturze ŚJ)to ta częstotliwość i ich siła wzrosły.Napisałem,że osoba ta powinna najpierw sprawdzić taka informację ,aby móc wysuwać takie stwierdzenia.
No ale to nie było aż tak istotne,jak to ,że w tym filmie nazwal osoby z CK
bandą niedorozwojów.
Tak wiem,wiem,wielu z Was myśli o nich podobnie lub gorzej.Od razu zaznaczam,że nie jestem ich sympatykiem,co na tym forum miałem okazje wyrazić w kilku postach.
O co zatem chodzi? Drażni mnie to,że osoba,która przygotowała ten film twierdzi,że oddała swoje życie Chrystusowi(3 chrzest),używa takiego slownictwa.W moim przekonaniu naśladowcy Jezusa nie zniżają sie do takiego poziomu.To po takich owocach można poznać naśladowców? Prosze wykazac mi na podstawie NT ,że mamy prawo używać takich określeń wobec innych. Może mam niekompletną biblię lub nie doczytałem tych miejsc.
Zresztą nie jest to pierwszy film,gdzie udzielają sią negatywne emocje i obrażliwy język.Czy na prawdę trudno przygotować taki materiał bez wyzwisk?
Elear Elda potrafi i może ze spokojem podjąć sie konstruktywnej analizy i krytyki trzymając swoje wargi na wodzy.Można?Mozna.
Osoba ta z uwagą śledzi wypowiedzi CK,sama zapominając,że ktoś inny rownież wsłuchuje się w to jak i w jakiej formie sama formułuje swoje komentarze.
Nie razi mnie to,jak osoby nie powołujące sie na swoje ponowne nawrócenie wyśmiewaja sie z innych,drwią czy obrażają.Razi mnie to w szczególny sposób u osób,ktore twierdzą,że Jezus jest dla nich PANEM i podążają za nim.
Kolosan3: 7 I wy niegdyś tak postępowaliście, kiedyście w tym żyli. 8 A teraz i wy odrzućcie to wszystko:
gniew, zapalczywość, złość, znieważanie, haniebną mowę od ust waszych! Mój post zostal usunięty bez podania powodu.Krytyka boi sie krytyki?