Dlaczego lubię to forum:
- są tu ludzie, którzy czują to samo. Wystarczy przestać oszukiwać siebie samego, że wszystko co napiszą w publikacjach jest prawdą objawioną, a już cały autorytet i "prawda" się łamie. Do czasu, aż ktoś wierzy w autorytet, to mimo dowodów, nie uwierzy w ich prawdziwość. To się nazywa wyparcie - np. ktoś kogo dobrze znamy, jest naszym przyjacielem - okazał się być seryjnym mordercą/gwałcicielem. Pierwsza myśl- "jakaś pomyłka". Stąd te opinie - dobry chłopak był, zawsze mówił dzień dobry... i mało pił.
To oklepane tu "przebudzenie" to nic innego jak trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość...
- to miejsce gdzie mogę się dowiedzieć o rzeczach, które są tuszowane - listy do starszych, nieścisłości, afery. Tutaj bardzo bardzo duże wyrazy wdzięczności musze skierować do M. - to przez niego zacząłem myśleć.
Duże wyrazy wdzięczności należą się również Roszadzie i Tusi - doceniam ich wkład i opracowania. Niestety prawdopodobnie nie będą mnie tolerować, ponieważ zauważyłem że nie znoszą dobrze krytyki. Jeśli tak jest, to postaram się przemilczeć pewne rzeczy, które myślę. Okaże się w praniu.