NA tamtym forum jest bystry użytkownik.Mnie zablokowano,zamknieto usta,nie za wulgaryzmy,oszczerstwa.Za mówienie prawdy w sposób nieskrępowany,bez ściemniania. Użytkownik Fedorowicz też po części odczuł na sobie działania administracji.
Spodobała sie mi jego odpowiedź dla lenovo:
No widzisz. Najchętniej byś ich unicestwił, gdybyś mógł. I kto tu jest agresywny?
A ja choć nie popisuję się swoją pobożnością i miłością do bliźnich pozwoliłbym Ci pisać dalej na swoim forum. Bo wierzę , że wolność słowa to nie tylko prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także obowiązek jego poszanowania przez innych.
Współcześnie wolność słowa jest uznawana jako podstawowy standard norm cywilizacyjnych. Brak wolności słowa charakteryzuje systemy teokratyczne, totalitarne i autorytarne. Represje związane z ograniczaniem wolnością słowa związane są z grupą interesu, z presją kogoś na wyższym stanowisku, czy też osoby mającej wpływy w środowiskach decyzyjnych (np. polityk, redaktor encyklopedii, dziennika, itd.). Zazwyczaj odbywa się to poprzez blokowanie treści (informacji), które są dla wysoko postawionych bardzo niewygodne.