Trampek - podstawa biblijna proszę - chrzescijanscy starsi ktorzy nie sa zwiazani przymierzem z Chrystusem mogą sądzić braci - werset. Znajdz mi taki PROSZĘJeśli starsi mogą to robic to ta zasada jest w oparciu na tradycji, wiec jesli powolujemy sie na tradycje to mozemy w tej sytuacji usprawiedliwic np celibat ktory tez mimo iz braku jednoznacznego zakazu pobierania sie (z bibli) zostal ustanowiony ze wzgledu na tradycje kosciola. (Niech mnie ktos poprawi jak zle to rozumiem)
Ja wiem do czego jest prokurator a wy cały czas nie wiecie komu zgłaszać to, że znacie mnóstwo pedofilów u świadków
Przeczytaj se (...) Rzymian 13:1-2. Może wreszcie zrozumiesz na czym polega twój problem.
Przeczytałem i nie mam z tym żadnego problemu
Przeczytałem i nie mam z tym żadnego problemu Oddaję Cezarowi co Cezara a Bogu co boskie.
To więc Trampku jako starszy zboru masz przy pierwszym sygnale że coś jest nie tak zawiadomić policję i nie zajmować się ta sprawą . A nie słuchać się tajnych listów i wytycznych od osób którzy się podpisują Wasi Bracia .
Żeby coś zgłosić policji trzeba mieć uzasadnione podejrzenie popełnienia przez kogoś przestępstwa czy wykroczenia. Jeśli takie podejrzenie będę posiadał to na pewno zgłoszę to Czytając wasze posty widać, że wielu z was takie podejrzenie ma więc cały czas dziwię się, że nic nie zgłaszacie a uprawiacie tylko forumową propagandę.
drogi trampku. Temat gwałtów to bardzo delikatny temat o którym najwyraźniej żadnego pojęcia nie masz. Osobiście polecam Ci zamknąć ten swój głupi ryj i zająć się czymś co będzie dla ciebie wystarczająco skomplikowane, żebyś się nie nudził i nie aż tak trudne, żebyś znowu zaczął się motać. Zbieraj ziemniaki czy coś.
Mam uzasadnione podejrzenie że ktoś wyżął twoją gąbkę, zwaną zazwyczaj mózgiem. Oficjalnie to zgłaszam.