Podaję link do filmu, który został opublikowany za zgodą Danusi Kubik na kanale Mariusza Szarkowskiego.
https://www.youtube.com/watch?v=W2lftMPrk_4&feature=youtu.be&t=1785 FILM POKAZUJE Jak Świadkowie Jehowy postępują z ludźmi, którzy nie chcą się podporządkować pod dyktando guru sekty, czyli Ciała Kierowniczego.
Sama wizyta D.Kubik w Biurze Oddziału ŚJ w polskim Nadarzynie, była publikowana.
W tej wersji, na szczególną uwagę zasługuje list, który Danusia napisała do Nadarzyna w swojej sprawie.
Jeśli kogoś interesuje tylko treść listu, oglądanie powyższego materiału proszę rozpocząć od 29:50
I tu mam jeszcze kilka słów do zaglądających tu ukradkiem obecnych Świadków Jehowy, moich prawie już byłych braci i sióstr.
(Bo choć oficjalnie jeszcze jestem śj, to jestem traktowana jak osoba wykluczona)
Naprawdę, zastanówcie się.
Co nieznani Wam ludzie robią z Waszym życiem?
MÓWIĘ O TYM GURU OŚMIU LUDZI ZZA OCEANU, CZYLI CIELE KIEROWNICZYM !!!!!!!!!!
Dlaczego w chwili zmiany poglądów religijnych nakazują Wam stanowczo i nieodwołalnie.
Porzucać Waszych ojców, matki, żony, mężów, dzieci, przyjaciół, całe rodziny i rozkazują stosowanie ostracyzmu?
Dlaczego tak trudno od nich wydębić swoje dane osobowe, nawet jeśli ktoś zapowiedziany tam się zjawia osobiście?
Dlaczego co rusz zmieniają swoje doktryny i głoszą fałszywe proroctwa, które się nie spełniają?
Tych "dlaczego?" można by mnożyć bez końca.
Ale pomyślcie.
Czy nie żyjecie, jak te myszki w kołowrotku?
Ciągle walcząc ze swoim jestestwem, bo ciągle musicie się czemuś lub komuś podporządkować?
Dobrze pomyślcie.
I uruchomcie swój rozsądek i myślenie.
Wyciągajcie własne wnioski i nie dajcie sterować swoim życiem.
Przez AMERYKAŃSKĄ KORPORACJĘ, która pod przykrywką Boga i religii robi potężną kasę wypracowaną Waszymi rękami.
Poanalizujecie, ile w ostatnim czasie ze zborów odeszło ludzi?
Ile zborów zniknęło z mapy Polski i świata?
Dlaczego sprzedaje się tyle sal królestwa i zgromadzeń, wybudowanych Waszymi, ochotniczymi rękami?
Dlaczego skrupulatnie ukrywa się pedofilię?
Pomyślcie i uczciwie odpowiedzcie.
Bez oszukiwania samego siebie.
Pozdrawiam.
Zdrowych wniosków życzę.
I wolności od tej sekty.
"Estera".