Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Broadcasting z mową ... NIENAWIŚCI ... z września'26r. usunięty przez jw.org.!!!  (Przeczytany 675 razy)

Offline donadams

Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 10319
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
W niektórych umysłach JEST nadal ''DUCH STRAŻNICY'', cóż powiedzieć - tylko zapłakać, subtelnie dodam, dowodem  na owo stwierdzenie są obszerne posty w tym wątku - komuś naprawdę potrzebne są takie spaczone nauki.
Pismo Święte jasno wypowiada: „Odrzucaj natomiast światowe i babskie baśnie! Sam zaś ćwicz się w pobożności!” 1 Tm.4,7 (BT)
''babskie baśnie'', to Strażnicowe bzdury

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5542
  • Najbardziej boję się fanatyków.
Podpowie ktoś od której minuty. Mam ciężką alergię do słuchania broadcastingów. Ja już swoje wysiedziałem słuchając tych nauk.
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline donadams

Podpowiedział bym ci, gdybym tylko wiedział, która część jest sensacyjna :) Estera wie, to może da znać od której minuty.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Estera

Podpowie ktoś od której minuty. Mam ciężką alergię do słuchania broadcastingów. Ja już swoje wysiedziałem słuchając tych nauk.
   Materiał nt., odstępców zaczyna się od 28 minuty.

Podpowiedział bym ci, gdybym tylko wiedział, która część jest sensacyjna :) Estera wie, to może da znać od której minuty.
   Nie brakuje Ci uszczypliwego humoru.
    >:D >:D
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Opatowianin

Być może świadkowscy prawnicy mieli powody, aby zasugerować leśnym dziadkom użycie duchowego termistora w celu podkręcenia zbyt oślepiającego światła o odstępcach, jakie świeciło przez całe dziesięciolecia. Kto wie, może pierwszą zapowiedzią jakichś większych przemian w tej dziedzinie było przyzwolenie na witanie się z wykluczonymi, a nawet z nieaktywnymi czy też niespecjalnie aktywnymi odstępcami... ;D  Pożyjemy, zobaczymy czego się dowiemy z następnych brudnych kastingów...

Offline donadams

Zakładacie, że problem dotyczy treści, a może jest osobowy? Może po prostu ktoś, kto się tam pojawia, z jakiegoś powodu nie powinien się tam dłużej pojawiać? Powodów może być więcej i mogą być dość abstrakcyjne, jak to często bywa w korporacjach.

Offline Babcia Baba Jaga

Pojedynek donadams Estera.

Osobiście przychylam się do argumentacji Estery. Rzeczowo i prawdziwie, do mojego umysłu dotarło migiem.Moze dlatego że my baby tak mamy 😄

Offline Lubie_Truskawki

Pojedynek donadams Estera.

Osobiście przychylam się do argumentacji Estery. Rzeczowo i prawdziwie, do mojego umysłu dotarło migiem.Moze dlatego że my baby tak mamy 😄

Ja sie przychylam do Donadams, bo to jeden z niewielu "emocjonalnie-trzezwo-patrzacych" na straznice osob i ma racje - w filmie padaja te same zwroty co zawsze. Rozumiem tez Estere, bo wynika to po prostu z zalu do Straznicy jaki wsyscy w sobie nosimy - jeden wiekszy, drugi mniejszy. Ale - jak juz nieraz wspominalem - niektorzy z nas zyja z przekonaniem ze to juz, zaraz, niebawem - Straznica updanie (brzmi znajomo?) - wtedy najlatwiej o tego typu emocjonalne wpisy. Patrzenie na sprawy "neutralnie" po odkryciu, ze bylo sie przez lata oszukiwanym to sztuka - i po przesluchaniu setek filmow odstepczych - musze przyznac ze udaje sie to nielicznym jednostkom.

Usuneli, ba - usuwali dziesiatk innych filmow. Ktos sie polapal ze film jest niewygodny i tyle... Nie pierwszy nie ostatni raz...

PS. Staznica nie upadnie niebawem - bedzie ja wykanczac demografia, i bedzie sie dostosowywac i powoloutku kurczyc, ale nie padnie. KROPKA. Kazda inna rewelacja to teoria spiskowa i myslenie zyczniowe.
Zeby poradzic sobie z zalem, gorycza i zludnymi nadziejami lepiej to zaakceptowac i zyc dalej, przekierowujac myslenie na terazniejszosc. Tez mialem to nastawienie, ale mi pomoglo ograniczenie tresci "okolo-straznicowych" do totalnego minimum, zaakceptowanie tego ze straznica bedzie trwac i trwac oraz skupienie sie na zyciu tu i teraz.

Offline Fantom

To nie leśne dziadki, tylko starzy dziadowie. :(((. Są aroganccy w tym co robią. Zamieszczają, usuwają(nie tylko to). Żadnych wyjaśnień, sprostowań. Ten ich sposób komunikacji, a właściwie jej brak,daje jedynie świadectwo o nich samych. Daje też świadectwo, że mają w głębokim poważaniu swoich współwyznawców. Spływa po nich jak po kaczce to, co inni o nich myślą. Są tak wysoko w hierarchii, że mają po prostu na to wywalone. Robią żywcem z ludzi idiotów czy niedorozwojów umysłowych. Ci znowu w zborach, na przywilejach starszych siedzą jak mysz pod miotłą. Ani be, ani me, ani kukuryku. Starszyzna bez jaj, żeby głośno bali się wyrazić swoje rozczarowanie, zawód jakby mieli stracić dobrze płatną posadkę za narażenie się szefostwu. Przywilej cenią więcej od swojego honoru, a każdy mężczyzna go ma. Każdy mężczya wie o czym piszę. Facet z jajami ma honor i nie da sobie pluć w kaszę. Widzimy jak CK stłamsiło naturalne instynkty u tych co mają przewodzić innym. Rownie dobrze mogą być na mównicy zastąpieni przez AI, tyle z nich pożytku. To nie orgaznizacja oparta na swobodzie wypowiedzi. To już jest reżim jak w państwach totalitarnych, a CK to nie NIEWOLNIK ale DYKTATOR WIERNY SAMEMU SOBIE.
''Brak sprzeciwu wobec błędu jest jego zatwierdzeniem, a niebronienie prawdy oznacza jej tłumienie''
 Ignoruję: Tusia,tomek_s

Offline Babcia Baba Jaga

Fantom.
Ale ładnie to wszystko opisałeś, bardzo mi się podoba, właściwe słowa użyłeś, cała myśl niesamowita. Nikt wcześniej tak tego nie opisywał, brawo. Zaraz drukuje i na lodówkę.

Zgadza się ponowie starsi są bez czegoś tam, to nie mężczyźni ale mięczaki bez honoru, ograniczeni umysłowo, ubezwłasnowolnieni przez złych ludzi z Nadarzyna.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 12:49 wysłana przez Babcia Baba Jaga »

Offline donadams

bardzo mi się podoba

Na tym możnaby w sumie skończyć jakąkolwiek ocenę czegokolwiek :) ustalmy, czy nam się podoba i już. Potem można dopisywać, że niesamowite, rewolucyjne, absolutnie zmieniające życie kogokolwiek, kto to przeczyta - ale wpierw ustalmy, czy nam pasuje.

Kiedyś, będąc w tej organizacji, używało się takiego wersetu o "nagromadzeniu sobie nauczycieli, by im łechtali uszy". Pewnie mógłbym zbierać więcej lubików i wirtualnych klepnięć po plecach, gdybym zamknął oczy na wszystko dookoła i powielał katastroficzne wizje organizacji, koniecznie z histerycznymi wstawkami. Ale ponieważ już w organizacji przekonałem się, że zgadzanie się z większością może nie prowadzić do niczego dobrego, to już się w to nie bawię :)

I to nie jest przytyk do fantoma, żeby było jasne. Zupełnie przypadkiem jego wiadomość znajduje się wyżej i uważam ją za, w ilus przypadkach, trafny opis.

Zgadzam się z Lubie_Truskawki co do wizji końca organizacji i myślę, że lepiej ją przyjąć, niż żyć w gorączkowej nadziei, że jej koniec jest już tuż za rogiem, a upadek będzie wielki. Wszystkim lepiej będzie pogodzić się z tym, że - cytując Wieszcza - "innego końca nie będzie". Co więcej, brak tego ciągłego krzyku o upadku lub kolejnej sensacji w ogóle nie oznacza, że macie nic nie robić i być bierni - to w ogóle się nie wyklucza :)

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5542
  • Najbardziej boję się fanatyków.
To nie leśne dziadki, tylko starzy dziadowie. :(((. Są aroganccy w tym co robią. Zamieszczają, usuwają(nie tylko to). Żadnych wyjaśnień, sprostowań. Ten ich sposób komunikacji, a właściwie jej brak,daje jedynie świadectwo o nich samych. Daje też świadectwo, że mają w głębokim poważaniu swoich współwyznawców. Spływa po nich jak po kaczce to, co inni o nich myślą. Są tak wysoko w hierarchii, że mają po prostu na to wywalone. Robią żywcem z ludzi idiotów czy niedorozwojów umysłowych. Ci znowu w zborach, na przywilejach starszych siedzą jak mysz pod miotłą. Ani be, ani me, ani kukuryku. Starszyzna bez jaj, żeby głośno bali się wyrazić swoje rozczarowanie, zawód jakby mieli stracić dobrze płatną posadkę za narażenie się szefostwu. Przywilej cenią więcej od swojego honoru, a każdy mężczyzna go ma. Każdy mężczya wie o czym piszę. Facet z jajami ma honor i nie da sobie pluć w kaszę. Widzimy jak CK stłamsiło naturalne instynkty u tych co mają przewodzić innym. Rownie dobrze mogą być na mównicy zastąpieni przez AI, tyle z nich pożytku. To nie orgaznizacja oparta na swobodzie wypowiedzi. To już jest reżim jak w państwach totalitarnych, a CK to nie NIEWOLNIK ale DYKTATOR WIERNY SAMEMU SOBIE.
Nie pamiętasz jakie są wymagania dla mężczyzn w zborze?? O jakim chonorze i o jakich jajach piszesz? To nie ta organizacja. Tam trzeba być pokornym i uniżonego umysłu. Dopiero tutaj, poza murami organizacji można po pluć  jadem i wylać złość. Więc nie wiem o co masz pretensje do starszych zboru.
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline Estera

PS. Staznica nie upadnie niebawem - bedzie ja wykanczac demografia, i bedzie sie dostosowywac i powoloutku kurczyc, ale nie padnie.
KROPKA. Kazda inna rewelacja to teoria spiskowa i myslenie zyczniowe.
Zeby poradzic sobie z zalem, gorycza i zludnymi nadziejami lepiej to zaakceptowac i zyc dalej, przekierowujac myslenie na terazniejszosc.
Tez mialem to nastawienie, ale mi pomoglo ograniczenie tresci "okolo-straznicowych" do totalnego minimum,
zaakceptowanie tego ze straznica bedzie trwac i trwac oraz skupienie sie na zyciu tu i teraz.

Tak co do tych teorii spiskowych i myślenia życzeniowego w tym cytacie.
   Tak też wypowiem się trochę w temacie "znikania jw.orga", chociaż już o swoim stanowisku w tej kwestii wcześniej pisałam tu.
   Ale donadams i lubię truskawki do tego mocno nawiązują więc korzystając z tej okazji wypowiem się jasno, co o tym myślę.
   Na początek zacznę tak, zupełnie zgadzam się tu z moimi z przedmówcami.
   Jej upadek tak szybko nie nastąpi, są prawnie zbyt dobrze zorganizowani jako korporacja i dzielnie się bronią na różnych frontach.
   Zawiadują ogromnym majątkiem i ogromną rzeszą zmanipulowanych ludzi, potrafią skutecznie wciskać swoje „dziadkowe" doktryny.
   I w tej kwestii musiałam przejść dużą metamorfozę, jak do mnie dotarło jak wygląda rzeczywistość.
   Sądziłam, że afera pedofilska z Australii to już ją na amen rozgniecie, w tym czasie się wybudziłam i takie było moje życzenie.
   Ale to było 11 lat temu, przez ten okres sporo się u mnie zmieniło.
   W moim „życzeniowym myśleniu” !!!  :-*

Na dziś jest ono zupełnie inne i już dawno nie czekam na jej rychły upadek za każdym rogiem!!!
   To już u mnie trwa sporo czasu i to skorygowane myślenie mną rządzi.
   Dotarło do mnie, że są zbyt doskonale zorganizowani, żeby ich mogło jakoś tak nagle zmieść z powierzchni ziemi!!!
   Chociaż cieszy mnie fakt, że po różnych bzdurnych posunięciach strażnicy ludzie jednak stamtąd odchodzą.
   I też w dużej mierze zgadzam się z argumentem, że demografia ich powoli aczkolwiek sukcesywnie wykończy.
   Mogę to obserwować na przykładzie swojego i okolicznych zborów tu na tej mojej mazurskiej prowincji.
   Bo jednak młodzi się do nich nie garną, mają religię w głębokim poważaniu.
   Stwierdzam to po obserwacji pokolenia naszych dzieci, gdzie dosłownie nieliczne rodzynki się tam uchowały.
   A widziałam jakieś badania, które pokazywały, że tylko 1/3 dzieci wychowywanych w rodzinach śj, zostaje aktywistami.
   A nowych też nie widać, żeby do nich walili drzwiami i oknami.

Także …

Donadamsie …
   Lubię truskawki …
   Tak się u mnie teraz przedstawia moje zapatrywanie na upadek tego kolosa religijnego.
   Ale cieszy mnie fakt, że po różnych ich akcjach ze "strzałami w swoje kolanka" różne cegiełki z tego ich muru jednak wypadają.
   Jak słyszy się informacje, że odchodzą stamtąd starsi, nadzorcy podróżujący, pionierzy specjalni, misjonarze.
   To chyba nie zaprzeczycie, że Was to również w jakiś sposób cieszy.
   Bo nie uwierzę, że nie.
   :-* :-* :-*

Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Lubie_Truskawki

Tak co do tych teorii spiskowych i myślenia życzeniowego w tym cytacie.
   Tak też wypowiem się trochę w temacie "znikania jw.orga", chociaż już o swoim stanowisku w tej kwestii wcześniej pisałam tu.
   Ale donadams i lubię truskawki do tego mocno nawiązują więc korzystając z tej okazji wypowiem się jasno, co o tym myślę.
   Na początek zacznę tak, zupełnie zgadzam się tu z moimi z przedmówcami.
   Jej upadek tak szybko nie nastąpi, są prawnie zbyt dobrze zorganizowani jako korporacja i dzielnie się bronią na różnych frontach.
   Zawiadują ogromnym majątkiem i ogromną rzeszą zmanipulowanych ludzi, potrafią skutecznie wciskać swoje „dziadkowe" doktryny.
   I w tej kwestii musiałam przejść dużą metamorfozę, jak do mnie dotarło jak wygląda rzeczywistość.
   Sądziłam, że afera pedofilska z Australii to już ją na amen rozgniecie, w tym czasie się wybudziłam i takie było moje życzenie.
   Ale to było 11 lat temu, przez ten okres sporo się u mnie zmieniło.
   W moim „życzeniowym myśleniu” !!!  :-*

Na dziś jest ono zupełnie inne i już dawno nie czekam na jej rychły upadek za każdym rogiem!!!
   To już u mnie trwa sporo czasu i to skorygowane myślenie mną rządzi.
   Dotarło do mnie, że są zbyt doskonale zorganizowani, żeby ich mogło jakoś tak nagle zmieść z powierzchni ziemi!!!
   Chociaż cieszy mnie fakt, że po różnych bzdurnych posunięciach strażnicy ludzie jednak stamtąd odchodzą.
   I też w dużej mierze zgadzam się z argumentem, że demografia ich powoli aczkolwiek sukcesywnie wykończy.
   Mogę to obserwować na przykładzie swojego i okolicznych zborów tu na tej mojej mazurskiej prowincji.
   Bo jednak młodzi się do nich nie garną, mają religię w głębokim poważaniu.
   Stwierdzam to po obserwacji pokolenia naszych dzieci, gdzie dosłownie nieliczne rodzynki się tam uchowały.
   A widziałam jakieś badania, które pokazywały, że tylko 1/3 dzieci wychowywanych w rodzinach śj, zostaje aktywistami.
   A nowych też nie widać, żeby do nich walili drzwiami i oknami.

Także …

Donadamsie …
   Lubię truskawki …
   Tak się u mnie teraz przedstawia moje zapatrywanie na upadek tego kolosa religijnego.
   Ale cieszy mnie fakt, że po różnych ich akcjach ze "strzałami w swoje kolanka" różne cegiełki z tego ich muru jednak wypadają.
   Jak słyszy się informacje, że odchodzą stamtąd starsi, nadzorcy podróżujący, pionierzy specjalni, misjonarze.
   To chyba nie zaprzeczycie, że Was to również w jakiś sposób cieszy.
   Bo nie uwierzę, że nie.
   :-* :-* :-*

Ciesze sie ze tak to sobie poukladalas! Troche boli na poczatku ale potem zycie jest bardziej "normalne".

A wracajac to watku to faktem autentycznym :) jest ze siwadkowie uwazaja sie za nad-ludzi i z pogarda patrza na innych, dokladajac jescze (oprocz pogardy) nienawisc do odstepcow. Oczywiscie ze nas nienawidza, ale filmik z tytulu jest jednym z wielu - takich samych. A ze dlaczego usuneli to mozemy sobie tylko spekulowac.

Dziekuje za uprzejma wymiane zdan! Zdrowia!